Prima pagină » National » AUR acuză PNL, PSD și USR că nu vor stoparea incendiilor din spitale
AUR acuză PNL, PSD și USR că nu vor stoparea incendiilor din spitale

AUR acuză PNL, PSD și USR că nu vor stoparea incendiilor din spitale

31 mart. 2022, 13:13,
în National

AUR a depus un proiect de lege care a primit aviz negativ. Proiectul de lege prevede implementarea mai multor sisteme de monitorizare în spitale. În acest sens, parlamentarii AUR acuză că PNL, PSD și USR nu vor stoparea incendiilor din spitale.

Vă aducem aminte faptul că în ultimii ani, în contextul pandemic din România, au existat adevărate tragedii. În mai multe spitale din țară au izbucnit incendii devastatoare. Ultimul incendiu a fost la un spital din Suceava. La acel moment, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

AUR consideră că PNL, PSD și USR nu vor stoparea incendiilor din spitale

Într-o declarație politică, vicepreședintele AUR consideră că PNL, PSD dar și USR nu vor să stopeze incendiile din unitățile medicale. Proiectul de lege propus de AUR și respins în două comisii de specialitate prevede montarea de sisteme care să monitorizeze rețelele electrice. Oficialul AUR consideră absurd votul mai ales că unul dintre cei mai vehemenți contestatari este Adrian Streinu Cercel care a fost manager la Institutul Matei Balș, unitate medicală în care au murit patru persoane din cauza unui incendiu:

„Cu toate că adoptarea acestei iniţiative legislative va avea drept consecinţă creşterea siguranţei exploatării reţelei electrice din unităţile sanitare, toţi senatorii coaliţiei toxice, alături de cei ai USR, au votat „împotrivă”. În mod cu totul surprinzător, senatorul care s-a exprimat cel mai vehement împotriva acestei proiect legislativ a fost tocmai dr. Adrian Streinu-Cercel, fostul manager al Institutului „Matei Balş”, unde, în ianuarie 2021, a avut loc un incendiu care a răpit patru vieţi”, a declarat Adrian Axinia, vicepreşedinte AUR, unul dintre iniţiatori.

Vicepreședintele AUR făcea referire la incendiul de la Matei Balș care, la acel moment a declanșat planul roșu de intervenție. La acel moment au fost evacuate sute de persoane din unitatea medicală.

” Legea este respinsă că a fost propusă de AUR ”

În continuarea declarațiilor, Adrian Axinia consideră că singurul motiv pentru care proiectul de lege este respins este pentru că a fost propus de AUR. În încheierea declaraţiilor, oficialul consideră că toţi senatorii din Senatul României trebuie să citească proiectul de lege, să îl judece în consecință şi să voteze pentru implementarea acestuia

„Este halucinant modul în care înţeleg să procedeze parlamentarii puterii. Simplul motiv că aparţine partidului AUR este „suficient” pentru a respinge o iniţiativă fără drept de apel. Cu atât mai mult, în cazul de faţă, când sunt reglementate măsuri care vor contribui la mai buna funcţionare a reţelei de electricitate din spitale, să respingi o asemenea propunere este inexplicabil şi strigător la cer”

Vă aducem aminte faptul că au fost zeci de incendii în spitalele din România în ultimii 2 ani de pandemie. Majoritatea incendiilor au avut drept cauză supraîncărcarea rețelei electronice. Proiectul de lege propus de AUR şi respins de PNL, PSD și USR prevede instalarea unor dispozitive care să vegheze asupra suprasolicitării sarcinii electrice. Cel mai probabil, asfel de sistem al alertă în momentul în care se observă o depăşire a acestor parametri de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024