Prima pagină » National » August vine cu majorări pentru pensionari! Câți bani va încasa un român cu pensia minimă
August vine cu majorări pentru pensionari! Câți bani va încasa un român cu pensia minimă

August vine cu majorări pentru pensionari! Câți bani va încasa un român cu pensia minimă

24 iul. 2024, 16:20, 1 ,
în National

În aproximativ o lună, pensionarii din România vor primi sume mai mari conform noii legi a pensiilor. Există însă diferențe între cei care primesc pensiile prin poștă și cei care le primesc pe card.

Pentru cei 2.500.000 de pensionari care primesc pensiile prin poștă, acestea vor fi livrate între 1 și 10 august. Casele de Pensii au colaborat strâns cu Poșta Română pentru a se asigura că toate cele 1.000.000 de decizii de recalculare vor ajunge la destinatari în această perioadă, informează Realitatea Plus. Pensionarii care primesc pensiile pe card vor avea banii disponibili în cont între 12 și 14 august.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a încheiat acorduri cu diverse bănci pentru a facilita procesarea plăților.

Daniel Baciu: Peste 3 milioane de pensionari vor primi mai mulți bani după recalculare

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat marți pentru B1 TV că, începând de la mijlocul lunii august, pensionarii vor primi personal deciziile de recalculare de la poștași. Niciun pensionar nu va primi o sumă mai mică după recalculare.

„După această recalculare, nimeni nu va avea un minus, deoarece avem un principiu clar în lege: dacă din noul calcul rezultă o sumă mai mică decât cea actuală, se păstrează suma cea mai avantajoasă. Deci nimeni nu va pierde la pensie, iar majoritatea vor avea creșteri”, a afirmat Daniel Baciu.

El a precizat că, încă de săptămâna trecută, casele teritoriale de pensii au început trimiterea deciziilor de recalculare către Poșta Română pentru a fi distribuite pensionarilor. Un milion de decizii au fost deja trimise.

În prezent, sunt 4,8 milioane de pensionari. Toți vor primi aceste decizii de recalculare începând cu 16 august, iar plicurile vor fi înmânate personal titularilor, nu vor fi lăsate pur și simplu în cutia poștală.

Potrivit lui Daniel Baciu, „creșterile sunt substanțiale” pentru pensionarii cu un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani, unde se aplică punctele de stabilitate.

Din calculele de până acum, rezultă că peste 3 milioane de pensionari vor primi bani în plus, în funcție de istoricul profesional al fiecăruia.

Câți bani va încasa un român cu pensia minimă

Daniel Baciu a fost întrebat despre valoarea celei mai mici și celei mai mari pensii din România.

„Nivelul pensiei minime, de la 1 ianuarie, este de 1.281 de lei. Deci, indiferent de calcul, nicio pensie nu va fi mai mică de această sumă. Cu privire la cuantumul maxim, avem pe site-ul Casei Naționale de Pensii aceste cuantumuri. Vorbim de pensii pe contributivitate, de zeci de mii de lei, pentru că oamenii au avut salarii mari, funcții importante în statul român și au contribuit semnificativ la bugetul asigurărilor sociale de stat, astfel că există aceste cuantumuri mari ale pensiilor”, a explicat Daniel Baciu.

Comentarii
  • A uitat să spună baciul acoperit câtă pensie specială iau ăia care se pensionează la 47 de ani și 20 de ani în sistem că prostimea muncește până la 70 de ani și nu ajunge la nivelul acoperiților lui petrov-bășinescu–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024