Prima pagină » National » Audi A4 furat în Germania, recuperat de polițiștii de frontieră din Galați
Audi A4 furat în Germania, recuperat de polițiștii de frontieră din Galați

Audi A4 furat în Germania, recuperat de polițiștii de frontieră din Galați

26 ian. 2021, 12:05,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Un bolid de lux a fost recuperat de proprietar datorită poliţiştilor de frontieră din Galați. Un autoturism marca Audi A4 Avant a fost declarat furat în Germania, însă ieri, 24 ianuarie 2021, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Galați.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Audi A4 Avant, care a fost declarat ca fiind furat din Germania”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Poliției de Frontieră Galați.

Autoturism de lux recuperat de polițiștii de frontieră Galați, după ce a fost declarat furat în Germania

Luni seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un cetățean bulgar, în vârstă de 23 de ani. Acesta se afla la volanul unui autovehicul marca Audi A4 Avant cu numere de Germania, an de fabricație 2019. Au existat o serie de suspiciuni în ceea ce privește situația juridică a autoturismului, iar în urma unor verificări mai amănunține s-a constatat faptul că mașina configura în Germania ca fiind furată.

„În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul bulgar D.V., în vârstă de 23 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi A4 Avant, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2019. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului,  poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, că autoturismul în cauză figurează declarat furat, fiind introdus în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Autoturismul de 50.000 euro a fost confiscat

În ceea ce privește situația de față, bărbatul a precizat faptul că nu are calitatea de proprietar, el doar trebuia să asigure transportul autoturismului în Ucraina, în schimbul unei sume de bani şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 250.000 de lei (50.000 euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează sursa citată.

Autoturisme de lux Mercedes furate din Germania, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Tot mai mulți bolizi de lux sunt furate din străinătate și aduse în România. Mai multe autoturisme de lux marca Mercedes au fost confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni de la cetățeni români și din Republica Moldova care au furat mașinile din Germania.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Germania cu doar o zi înainte. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 98.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *