Prima pagină » Local » Au spart casele unor ieșeni și au pus un copil de 13 ani să fure! Doi indivizi au dat socoteală judecătorilor pentru pagube de mii de lei

Au spart casele unor ieșeni și au pus un copil de 13 ani să fure! Doi indivizi au dat socoteală judecătorilor pentru pagube de mii de lei

22 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Doi ieșeni, Gabriel Ciobanu și Ovidiu Paul Chelea, au ajuns în fața judecătorilor după ce au spart casele unor persoane și au furat diverse bunuri. Mai mult, în acțiunile lor ilegale a fost implicat și un minor, în vârstă de 13 ani, fratele lui Gabriel Ciobanu. Bărbații au fost găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

Gabriel Ciobanu și Ovidiu Paul Chelea, prinși după ce au spart casele unor oameni și au sustras bunuri, au fost condamnați la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat. Aceștia au pus și un copil în vârstă de 13 ani să le facă „treaba murdară”, contribuind și el la săvârșirea acestor fapte. Indivizii au intrat în locuințele a două persoane, de unde au sustras mai multe lucruri de valoare pe care le-au vândut ulterior.

o persoana care sta la panda

Unul dintre bărbați stătea de pază, iar celălalt, împreună cu un minor, sustrăgea bunurile

Ajutați de un minor, au spart casele unor ieșeni și au sustras bunuri

doi barbati care isi acopera fetele

Cei doi ieșeni au mai avut conflicte cu legea în trecut

Cei trei ieșeni implicați în aceste acte infracționale au mers în patru rânduri în locuințele unor persoane, de unde au sustras bunuri. Prima dată, Ovidiu Paul Chelea și minorul au mers la casa lui C.Ș., pe data de 11 septembrie 2021, și au intrat pe fereastra locuinței, în timp ce Gabriel Ciobanu stătea de pază. Ajunși acolo, au sustras o bormașină cu acumulator, una cu fir, un flex și mai multe chei fixe și reglabile, valorând în total 4.000 de lei, pe care le-au vândut ulterior.

Trei luni mai târziu, au aflat despre o casă nelocuită și au mers împreună și în acel loc pentru a găsi bunuri care merită furate.

„În timp ce Gabriel Ciobanu a rămas de pază, Ovidiu Paul Chelea și minorul au escaladat gardul locuinței, apoi au pătruns în locuința persoanei vătămate, de unde au sustras un televizor, două butelii pentru aragaz și cheile de la ușa principală, în valoare de aproximativ 2.000 de lei. În cursul aceleiași seri, aceștia au încercat să sustragă din aceeași locuință și o mașină de spălat, însă, întrucât era prea grea, au abandonat-o pe holul locuinței. Cei trei tineri au vândut televizorul și una dintre buteliile sustrase mamei lui Gabriel Ciobanu, de la care au primit suma de 350 de lei”, explică magistrații Judecătoriei Hârlău.

o persoana care tine in mana mai multe bancnote

După ce furau bunurile, indivizii le vindeau, obținând câteva sute de lei

Gabriel Ciobanu și Ovidiu Paul Chelea au primit doar închisoare cu suspendare

Judecatoria Harlau

Instanța de la Judecătoria Hârlău i-a condamnat pe cei doi ieșeni la închisoare cu suspendare

După primele două furturi reușite, cei trei au încercat să spargă o casă nouă. Pe data de 15 decembrie 2021, Chelea și fratele minor al lui Ciobanu au mers la locuința lui L.M.P. și au început să adune aparatură electronică, însă au fost întrerupți când au auzit mașina proprietarului care a oprit la poartă, acesta fiind avertizat de sistemul de alarmă. Indivizii au abandonat tot și au fugit. A patra oară, au fost din nou la C.Ș. și au sustras electrocasnice în valoare de 700 de lei.

Gabriel Ciobanu și Ovidiu Paul Chelea și-au recunoscut faptele în fața instanței. Aceștia au mai avut conflicte cu legea, unul dintre ei fiind cercetat în alte dosare, iar celuilalt fiindu-i aplicată, anterior, o măsură educativă. Judecătorii de la Hârlău au decis să îi condamne pe ambii la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat în 4 acte materiale.

Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel și, în ceea ce îl privește pe minorul de 13 de ani, acesta nu a fost implicat în acest dosar.

Așadar, cei doi ieșeni care au spart casele unor persoane s-au ale cu o pată în cazier, intrând în vizorul oamenilor legii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *