Prima pagină » National » Au sosit primele rezultate ale analizelor medicale în dosarul accidentului mortal din Pantelimon. Iată ce substanțe consumase șoferul de 17 ani
Au sosit primele rezultate ale analizelor medicale în dosarul accidentului mortal din Pantelimon. Iată ce substanțe consumase șoferul de 17 ani

Au sosit primele rezultate ale analizelor medicale în dosarul accidentului mortal din Pantelimon. Iată ce substanțe consumase șoferul de 17 ani

10 aug. 2024, 16:00,
în National

Minorul de 17 ani, acuzat că a condus fără permis și a provocat accidentul din Pantelimon, în urma căruia un băiat a murit și sora acestuia a fost grav rănită, ar fi avut în corp azot și heliu. Potrivit avocatului familiei victimelor, aceste substanțe ar fi fost inhalate de tânăr, fiind adesea vândute ca droguri.

În fața anchetatorilor, băiatul a declarat că și-a pierdut cunoștința pentru câteva momente după impactul care a dus la moartea unui copil și la amputarea piciorului celuilalt.

Procurorul de caz a dispus efectuarea a trei expertize pentru a clarifica circumstanțele accidentului. Primele rezultate ale buletinului medical indică faptul că tânărul ar fi consumat mai multe substanțe, care vor fi analizate de specialiști pentru a determina exact natura acestora. Există informații care sugerează că ar fi vorba despre azot și heliu.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat pentru Antena 3 CNN cum aceste rezultate ar putea influența ancheta penală:

„Toate cele trei expertize sunt utile și concludente cauzei, pentru că în primul rând, în cea tehnică auto se stabilește dinamica producerii accidentului. Sigur că aceasta se va corobora cu alte mijloace de probă.

Țin să spun că inculpatul minor a încercat oarecum să producă o altă realitate decât cea faptică și juridică, așa cum reiese din probele administrate.

Expertiza medico-legală va stabili starea de infirmitate suferită de fetița minoră, iar cea toxicologică va stabili dacă inculpatul a fost sau nu sub influența unor substanțe psihoactive.

Cei doi (inculpatul și tânărul de 19 ani care era lângă el în mașină – n.r.) au declarat că în urmă cu 24 de ore față de producerea accidentului ar fi consumat aceste substanțe, un balon, e o practică, înțeleg că ar conține azot și heliu. În  în măsura în care vor fi identificate aceste substanțe, urmează ca expertul să ne comunice dacă ele au un caracter psihoactiv, dacă sunt interzise, dacă produc astfel de stări care să îl facă incompatibil cu a conduce un autoturism”.

Ancheta a inclus audierea martorilor, printre care și persoana care a sosit prima la locul accidentului și care, chiar și după o săptămână, era încă în stare de șoc din cauza celor văzute.

Tânărul de 17 ani, despre care polițiștii afirmă că se afla la volan, a fost arestat preventiv, în timp ce celălalt tânăr, de 19 ani, a fost plasat sub control judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *