Prima pagină » Local » Au sosit la Iași pacienții în stare gravă, din incendiul provocat la Spitalul Piatra Neamț. Declarații de ultimă oră a ministrului Nelu Tătaru: „Suntem vinovați toți pentru ce s-a întâmplat” – FOTO/ LIVE VIDEO/ UPDATE

Au sosit la Iași pacienții în stare gravă, din incendiul provocat la Spitalul Piatra Neamț. Declarații de ultimă oră a ministrului Nelu Tătaru: „Suntem vinovați toți pentru ce s-a întâmplat” – FOTO/ LIVE VIDEO/ UPDATE

14 nov. 2020, 23:48,
BZI.ro, în Local

Au sosit la Iași primii pacienți în stare gravă, din incendiul provocat la Spitalul Piatra Neamț. Șase pacienți infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă prinși în incendiul izbucnit la secția ATI din spitalul județean Piatra Neamț au ajuns la spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani.

UPDATE: Toți cei șase pacienți de la incendiul din Piatra Neamț au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani.

Știre inițială

Au sosiți în aceste momente la spitalul mobil patru din cei șase pacienți transferați de la Spitalul Piatra Neamț.

„Medicul va fi transportat de pe aeroportul Iași la Floreasca în București unde va primi îngrijirile necesare și va fi supravegheat până mâine dimineață când va fi transferat în Belgia la spitalul militar. Este un profesionist, coleg de facultate. Şi-a făcut meseria. Din cei şase pacienţi, 2 sunt intubaţi invaziv. Avem locuri în Iaşi şi în Bucureşti, dar şi în Timişoara.

Au ars 8 paturi complet, se va reface terapia intensivă. Totul este în evaluare în acest moment. Nu ştiu dacă aveam autorizaţie ISU sau nu, clădirea fiind mai veche.

Vom face reevaluare a tot ce înseamnă aport de oxigen şi dotare. Suntem vinovaţi toţi din această tară pentru ceea ce s-a întâmplat, că de 30 de ani ne aflăm în această situaţie. Începând de ieri, facem reevaluarea managementului. Nu ştiu dacă vom da afară personalul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul MS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *