Prima pagină » Local » Au sosit containerele pentru școala modulară de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași! Elevii vor învăța în module, începând cu luna septembrie

Au sosit containerele pentru școala modulară de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași! Elevii vor învăța în module, începând cu luna septembrie

08 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

O parte dintre TIR-urile cu containerele pentru școala modulară de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au sosit în cursul serii de 6 august 2024

Școala modulară va găzdui temporar activitatea din cadrul instituției de învățământ. Pe data de 10 iunie 2024, au început lucrările de modernizare, consolidare și refuncționalizare a imobilelor monument istoric ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.

Containerele pentru școala modulară de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași

Primăria Iași a construit o platforma betonată unde va fi montată clădirea modulară compusă din containere. Ansamblul va găzdui temporar activitatea din cadrul instituției de învățământ până ce lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic vor fi finalizate. Recent, primele TIR-uri încărcate cu panourile de la școala modulară au ajuns în curtea instituției, sunt așteptate, în total, aproximativ 10 astfel de mașini încărcate cu panouri. Pe măsură ce acestea vor fi descărcate, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Primăriei Iași, vor fi și montate pe platforma betonată din apropierea instituției de învățământ.

„Pe măsură ce TIR-urile vin și panourile sunt aduse, echipele vor începe și montarea școlii modulare”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Amintim aici că pe data de 10 iunie 2024 au început lucrările de modernizare, consolidare și refuncționalizare a imobilelor monument istoric ale instituției de învățământ. Valoarea totală a acestora depășește 67 de milioane de lei, iar durata de execuție este estimată la 36 de luni în cazul clădirii liceului și 24 de luni pentru cantină. La începutul lunii iulie 2024, Primăria Iași a anunțat semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea și refuncționalizarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, în cadrul Programului de finanțare „Școli Sigure și sănătoase”.

O firmă din Iași a câștigat contractul de reabilitare a instituției de învățământ

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, licitația a fost lansată în martie 2023. Patru oferte financiare au fost depuse în cadrul procedurii, iar Iasicon a fost firma care ar fi trebuit să semneze contractul, fiind declarată câștigătoare. În luna august 2023, a avut loc o nouă evaluare și, deși Primăria Iași a declarat neconforme 3 oferte din 4 depuse, a revenit cu clarificări, iar toate au fost catalogate conforme.

Astfel, firma Grup Construcții Est a fost anunțată atunci câștigătoarea licitației. Două rapoarte de procedură au fost anulate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma unor contestații. Este important de știut faptul că cele 3 contestații, pe parcursul derulării procedurii de licitație privind reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, au fost depuse de prima firmă declarată câștigătoare. În cele din urmă, societatea administrată de Titel Sinescu a prins contractul de peste 60 de milioane de lei. Amintim faptul că în urma săpăturilor pentru realizarea platformei unde vor fi montate containerele de la școala modulară, pe 13 mai 2023, au fost descoperite câteva proiectile. Muncitorii au anunțat autoritățile, iar în urma excavărilor au fost scoase la suprafață peste 300 de proiectile de diferite mărimi. Pirotehniștii au găsit, în prima zi, 289 de proiectile care au fost deja preluate și duse la un depozit, pentru a fi distruse ulterior.

O parte dintre TIR-urile cu containerele pentru școala modulară de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au sosit în cursul serii de 6 iulie 2024. Sunt așteptate încă opt astfel de mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *