Prima pagină » Local » Au scăzut vânzările în florăriile din Iași! Antreprenorii se plâng de pierderi semnificative. „Oamenii țin banii pentru facturi, nu mai dau bani pe flori”

Au scăzut vânzările în florăriile din Iași! Antreprenorii se plâng de pierderi semnificative. „Oamenii țin banii pentru facturi, nu mai dau bani pe flori”

28 dec. 2022, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, ieșenii oferă în dar aranjamente florale sau tradiționalele ghivece cu Crăciunițe. Anul acesta au scăzut vânzările în florăriile din Iași, iar antreprenorii se plâng de faptul că rămân cu stocuri întregi și au pierderi financiare mari

Florăriile din Iași au înregistrat, anul acesta, pierderi financiare din cauza faptului că cei mai mulți dintre ieșeni preferă să achiziționeze aranjamentele din supermarketuri sau din mediul online, de pe site-urile de profil. Astfel, cei care comercializează flori sau diverse aranjamente se plâng de vânzările scăzute. În anii precedenți, florarii nu mai reușeau să refacă stocurile pentru a face față vânzărilor, însă acum rămân cu ghivecele cu Crăciunițe, dar și cu diverse aranjamente florale.

De sărbători au scăzut vânzările în florăriile din Iași

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă de anul acesta, florăriile din Iași s-au pregătit, ca în fiecare an, cu cele mai frumoase aranjamente. Florarii și-au dorit să vină în ajutorul ieșenilor și de această dată, cu o gamă diversificată de aranjamente florale, însă au fost surprinși de lipsa clienților. Mulți dintre ei au recurs la scăderea prețurilor pentru a nu rămâne cu stocuri.

„Am scăzut prețul la jumătate numai să nu rămân cu florile pe stoc. Oamenii comandă pe internet, nu mai vin în florărie. Se duc la cumpărături în supermarket și iau de acolo flori“, susține florarul care vinde ghivecele cu Crăciunițe și la 25 de lei.

În florăria unei ieșence se vând, în această perioadă, aranjamentele de Crăciun, însă cererea s-a redus semnificativ comparativ cu anul 2021, fiind vorba despre o scădere de peste 50 la sută a vânzărilor.

„M-am pregătit cu aranjamente florale foarte frumoase pentru Crăciun, dar nu s-au cumpărat foarte multe. Au fost zile în care nu am avut nici măcar o vânzare. A scăzut foarte mult cererea, lumea nu mai cumpără flori”, a transmis ieșeanca.

Au scăzut vânzările în florăriile din Iași, iar vânzătorii dau vina atât pe creșterea prețurilor din ultima perioadă, cât și pe faptul că ieșenii preferă să cumpere aranjamentele florale din supermarketurile din oraș.

„Stau cu florile pe stoc, oamenii cumpără din supermarket, nu mai vin la florărie. Nu știu ce voi face. Anul acesta voi ieși în pierdere. Nu cred că reușesc să acopăr cheltuielile”, a spus florăreasa.

Ieșenii au renunțat la tradiționalele Crăciunițe

Florăriile din Iași au înregistrat pierderi financiare semnificative în anul 2022, iar în perioada sărbătorilor de iarnă a scăzut cererea din partea clienților. Reprezentanții florăriilor susțin că atât creșterea prețurilor la energia electrică și gaz, cât și scumpirea produselor alimentare au afectat vânzarea aranjamentelor în acest an.

„Nu mai am clienți. Nu mai cumpără nimeni flori. Oamenii țin banii pentru facturi, nu mai dau bani pe flori. S-au scumpit și produsele alimentare, toate s-au scumpit. Degeaba m-am pregătit anul acesta cu flori că nu le cumpără nimeni. Anul trecut, în perioada asta nu mai aveam ce vinde, acum am ce vinde, dar nu am clienți”, a spus proprietarul unei florării din Iași.

Prețurile aranjamentelor variază în funcție de mărime și complexitate. Un ghiveci cu Crăciunițe pornește de la 25 de lei și poate ajunge și la 100 de lei. Buchetele cu flori diverse au prețuri variabile, de la 30 până la 50 de lei, iar aranjamentele cu temă de sărbători au prețuri cuprinse între 20 și 35 de lei.

Anul trecut, vânzătorii de aranjamente florale din Iași se bucurau de profiturile realizate, însă în acest an au scăzut vânzările în florăriile din oraș. Aceștia se plâng de pierderi financiare semnificative și de stocurile întregi ce au rămas nevândute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024