Prima pagină » Local » Au scăpat de pușcărie după ce au sărit la gâtul unor polițiști! Scandal cât casa făcut de trei tineri din Iași! Agresorii, trimiși la muncă în folosul comunității!
Au scăpat de pușcărie după ce au sărit la gâtul unor polițiști! Scandal cât casa făcut de trei tineri din Iași! Agresorii, trimiși la muncă în folosul comunității!

Au scăpat de pușcărie după ce au sărit la gâtul unor polițiști! Scandal cât casa făcut de trei tineri din Iași! Agresorii, trimiși la muncă în folosul comunității!

27 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Trei indivizi din Iași au scăpat de pușcărie după ce au fost acuzați că au făcut scandal. Cei trei au fost trimiși în judecată de procurori sub acuzațiile de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Agresorii au fost obligați să presteze o muncă în folosul comunității

Trei tineri au scăpat de pușcărie după ce au sărit la gâtul unor polițiști. Agresorii au fost implicați într-un scandal cât casa! Astfel, ieri, mgistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Florin Stoinescu, Dumitru Isac și Andrei Neculai Andriesei la câte 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Judecătorii au constatat că cei doi polițiști implicați în scandal nu au cerut despăgubiri.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Inspectoratul de Poliție Județean Iași în contradictoriu cu inculpatul Dumitru Isac. Îl obligă pe inculpatul Dumitru Isac la plata către partea civilă a sumei de 215,62 lei”, au precizat judecătorii ieșeni.

În plus, aceștia i-au obligat pe cei trei indivizi la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Stoinescu, Dumitru Isac și Andrei Neculai Andriesei, acuzați de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice

Procesul lui Florin Stoinescu, Dumitru Isac și Andrei Neculai Andriesei a început pe 3 iunie 2019. Asta, după ce oamenii legii au efectuat rețineri pe 20 ianuarie 2019. Conform anchetatorilor, pe 19 ianuarie 2019, în jurul orei 17:00, cei trei indivizi au fost implicați într-un scandal-monstru.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au susținut că, în ziua respectivă, cei trei tineri de 27 de ani au fost reclamați de un ieșean că par a fi băuți și că fac scandal în zona Rond Dacia. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție. Oamenii legii le-au cerut celor trei indivizi să se legitimeze, dar totul avea să degenereze. Indivizii au refuzat să se legitimeze, devenind violenți. Astfel, potrivit anchetatorilor, cei doi polițiști au fost amenințați și bruscați de cei trei tineri.

Imobilizați și reținuți pentru 24 de ore

În cele din urmă, polițiștii au reușit să îi imobilizeze pe cei trei tineri cu ajutorul unui echipaj de la Poliția Locală. Ulterior, aceștia au fost duși la secție pentru a fi identificați. Procurorii au mai susținut că scandalul a continuat până la Secția de Poliție. Acolo, oamenii legii i-au identificat pe cei trei tineri și i-au reținut pentru 24 de ore.
Mai apoi, Florin Stoinescu, Dumitru Isac și Andrei Neculai Andriesei au fost plasați sub control judiciar. Pe numele lor a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Procurorii ieșeni au dispus trimiterea lor în fața instanței, sub aceleași acuzații. Ieri, cei trei tineri au scăpat de pușcărie, fiind condamnați cu suspendarea executării pedepsei. Acum, rămâne de văzut dacă sentința va fi sau nu contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`