Prima pagină » Local » Au reușit să facă din taina botezului o țeapă. Mai multe persoane din Iași au căzut în capcana lor – FOTO

Au reușit să facă din taina botezului o țeapă. Mai multe persoane din Iași au căzut în capcana lor – FOTO

04 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Cristina Doroftei în Local

Au vorbit despre taina botezului pe rețelele de socializare și au reușit să țepuiască zeci de ieșeni care s-au oferit să le creștineze copilul. Mai mult decât atât, aceștia au făcut toate demersurile, au cumpărat tot ce era necesar, deoarece părinții susțineau că nu aveau posibilități financiare. În ziua evenimentului, aceștia au avut parte de o surpriză foarte mare. Doi escroci s-au îmbogățit pe spinarea propriului copil

Fără a bănui o secundă ce se ascunde în spatele mesajului emoționant, foarte mulți ieșeni cu suflet bun au căzut în capcana lor. Din dorința de a face un bine s-au trezit că ajută niște escroci care se ocupă doar cu înșelătorii în mediul online.

Doi escroci s-au îmbogățit pe spinarea propriului copil, spunând că acesta nu este botezat

Este vorba despre doi soți care de luni de zile postează pe diferite grupuri de pe rețelele de socializare că sunt disperați și că din cauza faptului că au frică de Dumnezeu vor să-și creștineze copilul. La prima vedere, aceștia par oameni care au, într-adevăr, nevoie de ajutor, însă au rămas cu gura căscată când au realizat prin ce au trecut.

Mesajul prin care Petronela Berca cere ajutorul pe rețelele de socializare sună în felul următor.

„Bună seara grup. Suntem o familie soț și soție, eu 33 de ai, respectiv 22 de ani. Mulțumesc Maicii Domnului că ne-a dăruit un copil sănătos. Fetiță, are o lună de zile, nu avem sprijin din partea părinților, deoarece am fost părăsiți de mici copii. Idee e că căutăm o familie, sau oricine care să ne boteze fetița, Maria Gabriela. Nu avem pretenții, doar să știu că fetița mea, are parte de taina botezului”, publica Petronela Bercu pe rețelele de socializare, pe data de 19 octombrie 2019.

Mulți oameni s-au sesizat și au încercat să-i ajute, însă după ce totul era pus la punct până la cel mai mic detaliu pentru a duce la bun sfârșit botezul, primeau de la cei doi un mesaj prin care li se spunea că au găsit alți nași.

„Mare grijă la persoana cu numele Petronela Bercu care acum aproximativ o lună scria pe rețelele de socializare că au mare nevoie de cineva să le boteze fetița pentru că nu au pe nimeni, ei fiind din centru de plasament. Te aleg ca nași pentru fetița lor, se plâng că nu au mai nimic pentru ea, mergi și cumperi tot ce este necesar, le duci de toate pentru că susțin că nu au posibilități financiare.

Ajungi în momentul în care cumperi de toate pentru botez. Stabilești data evenimentului, vorbești cu preotul, te oferi să faci și o mică masă ca mai apoi să îți spună că au găsit pe altcineva. Motivul fiind cel că, atunci când am stabilit, de comun acord, data botezului, nu au banii rudele să vină la botez. Nu pot spune exact dacă este adevărat sau nu că au crescut în plasament, ea are familie și el la fel, mențin relația și se vizitează. Mai mult decât atât, acum câteva zile în urmă, tatăl copilului se plângea că dorește de lucru la negru, deoarece el este în creștere copil. Te oferi să îi ajuți cu un loc de muncă și fac pretenții.

Mai mult decât atât, te roagă să îi ajuți cu o casă la țară, fără a plăti chirie, doar utilitățile ,deoarece nu au de unde să plătească, deși locuiesc într-o cameră de cămin cu condiții destul de bune, pe care ei o numesc mică și infectă”, a mărturisit Mihaela Grațiela Roșu.

Aceștia folosesc, de luni de zile, țeapa tainei botezului la Iași

soțul Petronelei Berca

Până în prezent șase persoane au căzut în capcana celor doi. Aceștia au de gând să facă sesizare la poliție

Cu toate acestea, cei doi soți nu s-au oprit, iar pe data de 9 noiembrie 2023 au publicat un alt mesaj prin care cereau ajutor pe rețelele de socializare.

„Bună ziua grup, cineva cu credință și suflet, să creștineze cât mai repede un bebeluș de o lună și trei săptămâni, nu emitem pretenții, doar să știu că are parte de taina botezului. Doamne ajută”, este mesajul publicat de Petronela Bercu.

Până în prezent, șase persoane au căzut în capcana celor doi. Acestea au de gând să facă sesizare la poliție. Mai mult decât atât, au postat pe rețelele de socializare pentru a trage un semnal de alarmă.

„Aveți mare grijă să nu fiți păcăliți la fel cu botezul copilului. Sper să nu mai pățească nimeni că noi”, a declarat Mihaela Grațiela Roșu în legătură cu cei doi escroci care au pus la cale țeapa tainei botezului la Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *