Prima pagină » Actualitate » Au rămas muți când au văzut nota de plată! Cât au plătit pentru câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis, de 1 Mai
Au rămas muți când au văzut nota de plată! Cât au plătit pentru câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis, de 1 Mai

Au rămas muți când au văzut nota de plată! Cât au plătit pentru câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis, de 1 Mai

02 mai 2024, 09:24,
BZI.ro, în Actualitate

Românii care au ales să petreacă 1 Mai pe litoralul românesc, au avut surpriza neplăcută să vadă ce prețuri mari au comercianții. Câțiva români au rămas muți de uimire când au văzut cât au plătit pentru câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis, de 1 Mai. Au fost nevoiți să scoată din buzunar o mică avere. Chiar și cele mai simple preparate au avut preț de delicatesă de 1 Mai.

Cât au plătit pentru câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis, de 1 Mai

Pe litoralul românesc, nu a fost foarte mare aglomerația de 1 Mai, așa cum s-a întâmplat în alți ani. Spre surprinderea multora, miercuri, 1 mai, autostrada Soarelui era surprinzător de liberă. Acest lucru a fost cel mai probabil rezultatul decizie mai ponderate a românilor în alegerea destinației pentru minivacanță. Desigur, asta nu înseamnă că nu au fost turiști care au optat să sosească mai devreme în stațiuni pentru a se bucura de soarele arzător și de plimbările pe plajă.

Unul dintre principalele motive al acestei scăderi, a numărului de turiști, pare să fie legat de prețurile ridicate practicate în zona litoralului. Mulți și-au reconsiderat planurile din cauza costurilor impuse, preferând să caute alternative mai accesibile. Cu toate acestea, există încă mulți turiști care aleg să petreacă 1 Mai la mare, fie pentru a se bucura de vremea plăcută, fie pentru a se relaxa într-unul dintre cluburile exclusiviste din Mamaia, urmând apoi o plimbare liniștită pe malul mării.

Prețuri mai mari ca în Grecia sau Turcia

Prețurile nu sunt deloc de neglijat, atât pentru cazare, cât și pentru mâncare. Mulți turiști constată că bugetul lor este afectat semnificativ după doar o zi petrecută pe litoral.

La un restaurant din Portul Tomis, de exemplu, patru persoane au fost nevoite să scoată din buzunar aproape 300 de lei pentru o masă simplă. Un piept de pui la grătar a costat 48 de lei, coastele de porc au fost 65 de lei, puiul gorgonzola s-a ridicat la 53 de lei, iar o pizza la 60 de lei. O sticlă de apă sau cola a ajuns la prețuri de 19 și, respectiv, 14 lei. Chiar și un simplu fresh a fost taxat cu 25 de lei.

„Mi s-a părut foarte mult. Dacă alegeam să mergem în Grecia sau Turcia, nu cred că plăteam jumătate din suma aceasta. La noi, comercianții au tendința să pună adaosuri foarte mari. De aceea, multă lume alege să meargă în altă parte. Dacă nu vor învăța că au nevoie de clienți pentru a face profit, nu vor ajunge niciodată la nivelul celor de afară“, a comentat pe rețelele de socializare persoana care a dat aproape 300 de lei pentru câteva guri de mâncare.

Cu toate acestea, experiența oferită de localurile din Portul Tomis pare să compenseze aceste costuri ridicate, oferind o priveliște de neuitat, ceea ce poate justifica într-o anumită măsură nota de plată exorbitantă.

Internauții au reacționat la postarea celor care spus cât au plătit pentru câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis, de 1 Mai, susținând că prețurile sunt foarte mari la noi, în comparație cu cele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024