Prima pagină » Titlurile zilei » Au procedat corect polițiștii care s-au răsturnat cu Duster-ul în Bahlui? Reacții diverse în urma accidentului în care tânărul fugar a fost arestat – FOTO/VIDEO

Au procedat corect polițiștii care s-au răsturnat cu Duster-ul în Bahlui? Reacții diverse în urma accidentului în care tânărul fugar a fost arestat – FOTO/VIDEO

31 ian. 2023, 02:00, 18 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Reacții diverse în urma accidentului în care doi agenți de poliție au fost grav răniți după ce autospeciala în care se aflau s-a răsturnat. Cei doi au plecat în urmărirea unui șofer care nu a oprit atunci când i s-a cerut

După accidentul în care cei doi polițiști din Iași au fost grav răniți, reacțiile acide nu au întârziat să apară. Astfel, în mediul online și chiar și între polițiștii din Iași se discută intens despre accident. Aveau cei doi agenți suficientă experiență încât să plece în urmărirea șoferului?

Greu de spus. Era datoria lor să facă asta, însă se poate spune cu ușurință că și-au pus în joc viețile lor și pe cea a șoferului urmărit. Reporterii BZI au discutat cu mai mulți polițiști cu experiență despre acest incident. Majoritatea acestora au spus că se poate vorbi ușor despre tendința tinerilor intrați în sistem de a ieși în evidență.

„Acum, tinerii ăștia, care intră în sistem la 19-20 de ani, zici că de când s-au născut sunt polițiști. Ei sunt cineva, vor să iasă în evidență, se cred în filme. Tu, ca polițist, trebuie să te gândești foarte bine ce decizii iei în situații de criză. Dacă urmărești pe cineva în trafic, te gândești la tine, la colegul tău, la ceilalți participanți la trafic, la cel pe care îl urmărești… Nu este atât de simplu. Un copil de ăsta, de 20 de ani, care e intrat în 2022 în sistem, ce să știe?”, a spus un polițist ieșit la pensie.

Gabriel Andrei Florea, șoferul urmărit, a fost arestat preventiv

Ieri, tânărul după care au fugit polițiștii a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cum s-au întâmplat lucrurile? Sâmbătă noaptea, polițiștii au vrut să-l oprească pentru control. În loc să tragă pe dreapta, șoferul autoturismului a accelerat și dus a fost. Oamenii legii au plecat în urmărirea lui, însă, din cauza carosabilului umed, autoturismul marca Dacia Duster în care se aflau s-a răsturnat în albia râului Bahlui.

Nici șoferul după care goneau agenții nu a scăpat mai ușor, pentru că mașina pe care o conducea a ajuns în Bahlui. Tânărul de la volan a fugit imediat după impact, însă polițiștii au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tânărul pe care polițiștii îl urmăreau este Gabriel Andrei Florea

Tânărul pe care polițiștii îl urmăreau se numește Gabriel Andrei Florea și are 22 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca VW Passat și a fugit de polițiști din cauza faptului că nu deținea permis de conducere. Din câte se pare, tânărul ar fi încercat de mai multe ori să obțină permisul de conducere, dar nu ar fi reușit.

Cu toate acestea, avea mașină și nu de puține ori se lăuda cu aceasta pe rețelele de socializare. Surse ale reporterilor BZI spun că cei doi agenți de poliție ar fi știut că tânărul nu deține permis de conducere când au observat mașina pe care o conducea în trafic.

Ancheta continuă

Reprezentanții IPJ Iași spun că după accident a fost deschis un dosar penal.

„La data de 28 ianuarie 2023, un echipaj al Poliției orașului Hârlău, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DC 150 Pârcovaci, a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui auto care și-a continuat deplasarea.

Echipajul de poliție, pornind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, a procedat la urmărirea autovehiculului. La un moment dat, ambele autovehicule au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în albia unui pârâu. Conducătorul autoturismului a părăsit autoturismul, fiind ulterior depistat de polițiști la domiciliu. Tânărul de 22 ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Din verificările efectuate în bazele de date a rezultat că acesta nu ar deține permis de conducere. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui auto fără permis de conducere. Ambii polițiști au fost conduși la o unitate medicală, având nevoie de îngrijiri medicale.

Aceștia își desfășoară activitatea în cadrul Poliției orașului Hârlău din anul 2021, respectiv anul 2022, fiind absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Comentarii
  • Avea experiență șoferul,el se implica pe rutieră,trebuie încurajat,noroc că poliția locală agenții Punei Daniel și Batincu Vasile,doi profesioniști,cel din urmă sportiv de performanță la sala Scorpions au ajuns imediat și au salvat polițiștii,au asigurat locul faptei,au dat primul ajutor,au izolat locul care putea să genereze o catastrofa,o țeavă magistrală de gaz fiind avariată și exista risc iminent de explozie.Felicitari poliției locale Harlau,au doi profesioniști,cei de la ziar nu cunosc adevărul curat,dacă cei polițiști locali nu ajungeau imediat poate acum cei doi tineri naționali nu trăiau .Ei polițiștii locali au găsit și șoferul fugar la domiciliu,așa că hai să fim corecți , și să recunoaștem purul adevar

  • Categoric NU au procedat corect.Ei trebuie să răspundă la o singură întrebare.Care este rolul armamentului ce-l poartă? De decor? De sperietura? Sau de apă? Și-au distrus sănătatea dar și o mașină bună!

  • Interesant:, Echipajul de poliție pornind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, a procedat la urmărirea autovehiculului… ‘
    După cum se observă, autospeciala răsturnată în Bahlui nu are rampă de avertizare sonoră și luminoasă!
    De fapt, este vorba de un echipaj de ordine publică care s-a aventurat.

  • Au procedat corect, trebuie tinut cont ca era nins, si probabil a fost prima urmarire a lor cu o autospecială pe zapada… Poate nu au apreciat corect viteza…. Ar trebui sa li se faca tuturor polițiștilor cursuri de conducere defensiva….. Cat despre parerea polițistului pensionat…. Astia 2 chiar si după accident, au mai multă coloaa vertebrala decat „garda veche”, care era pe pile si spagi si lene…
    . ,,Pe vremea lui” se gandea de 2 ori daca merita sa se trezească ca sa urmărească o masina cu un sofer fugar, sau daca sa tina benzina din rezervor pt ceva treaba personala… Imi amintesc ce lene era pe multi… De aia si se fuge de poliție, că au lasat impresia ca daca ii dai tare se lasa ei la un moment dat din urmarit si scapi…. Mulțumim „safu”

  • Trebuia impuscat tiganu!

  • Nu au experienta si de aceea au actionat asa … in fine e treaba lor, dar nu e ok … au rezultat distrugeri, vieti in pericol si pentru ce …

  • Pentru cei care o tot dau cu folosirea armamentului : poate voi aveți bani pentru avocați și timp de plimbat prin tribunale dar, odată folosit armamentul, obligatoriu ești cercetat și anchetat pt ucidere din culpă (dacă ordinarul crapă) sau pt lovire ceea ce înseamnă că tot obligatoriu ești pus la dispoziție până cercetările se finalizează, perioadă în care nu mai ai de luat bani pentru anumite drepturi. Așa că fiți voi zmei și trăiți în filme că realitatea e alta!
    Pentru ce au făcut copii ăia….nu se merită nici un pic. Fugi după unii care au făcut fapte deosebit de grave nu pentru un copchil teribilist!!!

  • Dacă facea accident mortal și nu avea permis iar apăreau discuții in spațiul public ca Politia nu își face treaba . Așa ca, felicitări celor doi agenți și însănătoșire grabnica celor doi. Celălalt conducator are timp suficient sa se gândească la cele întâmplate

  • copilul e ..copil..a gresit-ok..arest!dar politia ce face cu scursurile aste de noii Garcea-Zmei?..Afara din sistem!?? ei..de unde..avansari-premii..!! politistii cum au intrat in apa asa puteau intra intrun grup de oameni!!! deci Afara cu ei!!

  • Numa politia putea intra in ei,nu? Celălalt conducator nu avea cum? Vedeți ca furați curent grav

  • Oameni buni, se vede clar ca nu aveti nici un fel de antrenament militar. Nu doar atat, multi care isi dau aici cu pareri cum ca cica „trebuia folosit armamentul” habar nu au de rolul intrunsec al poliției. Pentru cei care habar nu au de armament, si debea au „văzut” un amărat de pistol in viața lor: glonțul tras nu poți sa il mai retragi, mai mult de atat acesta poate rata semnificativ ținata, „chiar daca aceasta a fost pe mijlocul lunetei”, astfel producand victime colaterale.Dupaia toti spun ca: domnule dar nu trebuia asa. Opriți odata prostia cu „trebuia folosit armanentul”. Polițistul stie mai bine de ce nu se foloseste armanetul din dotare in mijlocul orașului sau pe langa case, blocuri si mașini. Sper ca am edificat puțin situația.

  • Gheorghiță

    Halal justiție de Hârlău
    Ruda sau fosta rudă a lui Ochincă
    conduce fără permis pe drumurile publice sinu numai odată
    omoară o fetiță
    Și este în libertate
    Acest individ, care este încurajat să conducă fără permis datorită la ceea ce vede că se întâmplă în jurul lui, la cătă corupție colcăie în jurul nostru
    Este arestat
    Fără cuvinte
    Dacă mai era Mona la Parchet șefă, mai înțelegeam
    Dar așa?
    Nimic nu s-a schimbat în așa zisă justiție de la Hârlău.

  • Accidentul de la Scobinti,din 1 iunie 2022,când a fost omorâtă o fetița de o săteancă fără permis de conducere?

  • Atunci când nu se iau masuri la timp de autorități cu infractorii(mai ales când fac infracțiuni de același gen) și alții prind curaj să facă prin prisma acestui fapt.Autoritatile devin complice,in fapt, la perpetuarea infracțiunilor de către aceste persoane!

  • Se știa că ar conduce fără permis…..
    Se știe că Primarul Prigoreanu transportă cu mașina primariei soția la serviciu și nepoții la școală.
    Fapte constate de un cetățean și rostogolite în spațiul public pe rețetele sociale că primarul folosește bunul instituției în scop personal
    Sau poate are voie
    Câte mașini ale instituțiilor publice au fost oprite în trafic în timpul programului de lucru sau în afara acestuia, de către organele de poliție pentru a le verifica foile de parcurs
    Unele au piz..ă când greșesc
    Alții au funcții
    De aceea nu sunt respectate institutiile statului
    Nu aplică legile la fel pt toți cetățenii indiferent de sexul și poziția socială, publică pe care o au

  • Wăi „bombardierule” cu un neuron, văd că tu ne iei drept de proști bă:
    – din diagnosticul cu care-au fost internați celor 2 polițiști, reiese CLAR că NICIODATĂ NU LE-A FOST PUSĂ VIAȚA ÎN PERICOL;
    – dacă un polițist local este cică sportiv, pe la Cocomârla, ce treabă are asta cu „profesionismul”???
    E plin Hârlăul de tzagani și boraci, cu ochii numai după juleală și mangleală, de nu ai loc de ei să calci pe trotuar, iar polițiștii locali se kakă pe ei dacă se uită vreun borcoi mai urât la ei, fug de rup pământul.
    De fapt, polițiștii locali trag mașina la statuie, în fața Rareșoaiei și stau acolo, la tocarea timpului, să nu se pișe pe ei tzaganii.
    Polițiștii locali sunt mari și tari marțea și duminica, când fugăresc și amendează bătrânele care vin la piață să vândă o sticlă de lapte sau o legătură de pătrunjel!
    Am 2 medalioane de la scumpii mei căței Ciumpi și Rex, care-au murit de bătrânețe.
    Să vie cei 2 locali, din care unul sigur a scris și postarea de „mai sus” și relevă adevărul-adevărat, în față la Raresoaia, să-i decorez cu medalioanele lui Ciumpi și Rex pentru faptele de eroism!

  • Contribuabil

    Poliția lokală Hîrlău trebuie desființată urgent. Nu are absolut nicio eficiență și consumă fără rost banii din bugetul Primăriei Hîrlău. Cel puțin mie, contribuabil la bugetul local nu-mi convine ca din banii mei să-l plătesc pe țzgănoiul fudul și prost Purdei. Pot fi multe de realizat în Hârlău cu banii tocați de acești pulițiști locali.

  • Domnule Crețu Mihai ,de meserie barman,te rog abtine-te vizavi de poliția locală Hârlău,știm,vedem dar nu spunem,respect maxim pentru colegii tai,nu merită bălăcăreală pe realizări din partea unor polițiști curajoși,fie că e national sau local,ai competența pe rural,deci ești polițist de țară,vrei cizme pentru glod le găsești la poarta,TARANU-LE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`