Prima pagină » Local » Au mers la o pensionară sărmană să-i ceară vin și au jefuit-o! Bătrâna a sunat imediat la Poliție! Tot mai multe furturi reclamate în Iași!
Au mers la o pensionară sărmană să-i ceară vin și au jefuit-o! Bătrâna a sunat imediat la Poliție! Tot mai multe furturi reclamate în Iași!

Au mers la o pensionară sărmană să-i ceară vin și au jefuit-o! Bătrâna a sunat imediat la Poliție! Tot mai multe furturi reclamate în Iași!

10 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Patru indivizi au intrat în atenția oamenilor legii, după comiterea unor furturi. În unul dintre cazuri, o bătrână de 72 de ani s-a trezit fără păsările din curtea casei, după ce i-a dat de băut unui bărbat. Alți doi ieșeni și-au riscat libertatea pentru câteva țigări și brichete

Un individ este suspectat că a mers la o pensionară sărmană pentru a-i cere de băut, după care a jefuit-o. Femeia de 72 de ani a pus mâna pe telefon și a sunat la Poliție imediat ce și-a dat seama că a rămas fără păsările din curtea casei.

„Agenții din cadrul Secției VI de Poliție Rurală Pașcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în seara zilei de 7 februarie 2021, doi bărbați din comuna Todirești ar fi mers la o femeie de 72 de ani, din comuna Todirești, pentru a-i cere vin, iar, la plecare, i-ar fi furat patru păsări. Cercetările continuă”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Alți doi ieșeni, suspectați de furt calificat

Oamenii legii au adăugat că, recent, au identificat alți doi bărbați bănuiți de furt calificat. Unul dintre aceștia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Pe data de 8 februarie 2021, agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală Iași au identificat doi bărbați de 35, respectiv 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în seara zilei de 3 februarie 2021, aceștia ar fi intrat în sediul unei societăți comerciale din comuna Holboca și ar fi furat mai multe bunuri (băuturi alcoolice, țigări și brichete), cauzând un prejudiciu de aproximativ 900 de lei.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe data de 8 februarie 2021, bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Tot mai multe nereguli descoperite de oamenii legii din Iași

Polițiștii ieșeni au intervenit zilele trecute, în doar 24 de ore, la peste 65 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Așadar, au fost date peste 220 de amenzi.
În urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 69 de incidente, dintre care 59 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 25 de infracțiuni.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.615 lei. În plus, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise și a fost retras un certificat de înmatriculare. De remarcat este faptul că, în ultimii ani, oamenii legii au constatat o creștere a numărului de furturi comise în județul Iași. De altfel, zeci de ieșeni au fost cercetați, audiați, reținuți, arestați preventiv, trimiși în judecată și chiar condamnați în această perioadă, pentru astfel de infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`