Prima pagină » Local » Au început pregătirile pentru Liga Florilor la Iași. CSM a transferat trei jucătoare de talie mondială, iar încă opt urmează să fie anunțate – FOTO

Au început pregătirile pentru Liga Florilor la Iași. CSM a transferat trei jucătoare de talie mondială, iar încă opt urmează să fie anunțate – FOTO

05 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Echipa de handbal CSM Iași 2020 a transferat deja trei jucătoare cu experiență în handbalul mondial. Ieșencele vor să facă o impresie bună în următorul sezon de Liga Florilor

La sfârșitul lunii august 2024, va începe un nou sezon de Liga Florilor, unde va participa și echipa din Iași, după 27 de ani. Totuși, pentru a face față acestui nivel, clubul CSM 2020 Iași are nevoie de întăriri, astfel că a transferat deja trei jucătoare de valoare. Campania de achiziții va continua în această vară, pentru ca antrenorul Daniel Gheorghe să găsească formula perfectă.

CSM Iași a transferat trei jucătoare cu experiență

Primul transfer anunțat a fost Jovana Milojevic, din Serbia, care a jucat mult timp în Polonia, unde a adunat mai multe titluri de campioană. Clubul a mai prefațat și transferul sud-coreencei Jo Harang, de 32 de ani, care a făcut pasul spre Europa. Aceasta a jucat pentru echipa națională a Coreei, unde a avut un rol important. De asemenea, și croata Lea Franusic, de 24 de ani, a semnat cu formația din Iași. Handbalista a jucat multe meciuri în competițiile europene și a adunat șase titluri de campioană în Croația. Pe lângă cele trei jucătoare anunțate, clubul a mai încheiat acorduri cu încă opt, care urmează să finalizeze ultimele formalități.

„Noi avem deja 11 jucătoare noi, dintre care doar trei nu au semnat, urmează să fie anunțat oficial. Noi am așteptat ca să fim siguri de calificarea în Liga Florilor și după să continuăm negocierile. Mai durează puțin procesul, deoarece sunt jucătoare care trebuie să obțină viza și anumite documente. Deja au fost anunțate Jo Harang, Lea Franusic și Jovana Milojevic”, a precizat Vladimir Danilov, președintele secției de handbal a clubului CSM 2020 Iași.

Mai multe jucătoare vor părăsi clubul

Desigur, pentru a face loc noilor transferuri, șapte jucătoare vor merge la echipa de junioare, iar alor șase le expiră înțelegerile. Într-adevăr, în Liga Florilor, nivelul este mult mai ridicat și este nevoie de jucătoare cu experiență, care pot face față meciurilor tari. Totuși, scheletul echipei a fost păstrat, iar de la această bază se va începe construcția unei noi formații. Obiectivul clubului pentru sezonul următor este menținerea în prima ligă. Echipele puternice din România sunt deja obișnuite cu fazele finale din competițiile europene.

„De la club pleacă șapte jucătoare la junioare, iar șase expiră contractele, astfel că aveam nevoie de întăriri. Pentru următorul sezon vom avea un lot de 22 de jucătoare. Două dintre ele sunt într-un proces de recuperare din cauza accidentărilor”, a mai spus Vladimir Danilov.

CSM 2020 Iași a transferat 11 jucătoare cu experiență pentru noul sezon de Liga Florilor. Ieșencele sunt extrem de ambițioase și speră să facă o surpriză în campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *