Prima pagină » Eveniment-Social » Au început pregătirile pentru cea mai așteptată expoziție din Iași. Iată când are loc evenimentul care adună câte 50.000 de vizitatori – FOTO

Au început pregătirile pentru cea mai așteptată expoziție din Iași. Iată când are loc evenimentul care adună câte 50.000 de vizitatori – FOTO

28 sept. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Se apropie cea mai așteptată expoziție din Iași. Este vorba despre „Flori de toamnă 2023”, o expoziție de flori, fructe și semințe, organizată în complexul de sere și în secțiile exterioare ale Grădinii Botanice Iași. Aceasta are loc în perioada 28 octombrie – 19 noiembrie 2023

Acest eveniment iubit de oameni adună anual aproximativ 50.000 de vizitatori. Anul acesta, expoziția a ajuns la cea de-a XLVII-a ediție, iar elementele de noutate sunt aranjamentele florale. Serele pot fi vizitate în intervalul orar 09.00-17.00.

Cea mai așteptată expoziție din Iași

o poză cu Cătălin Tănase

Directorul Grădinii Botanice, Cătălin Tănase declară faptul că acest eveniment adună anual aproximativ 50.000 de vizitatori plătitori de preț întreg

În perioada 28 octombrie – 19 noiembrie 2023 are loc cel mai așteptat eveniment al sezonului de toamnă. În cadrul „Flori de toamnă 2023” vor fi prezentate colecții reprezentative cu specii și soiuri de crizanteme și dumitrițe, varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum și eșantioane de fructe și semințe, care aparțin unor specii de plante indigene și exotice, cultivate în secțiile Grădinii Botanice.

„Am ajuns la cea de-a XLVII-a ediție a expoziției de flori, fructe și semințe «Flori de toamnă». Tot ceea ce expunem în cadrul acestui eveniment este material cultivat în serele, solariile și terenurile Grădinii Botanice”, declară directorul Grădinii Botanice, prof. univ. dr. Cătălin Tănase.

De asemenea, vor fi expuse zoomorfe realizate din materiale naturale. La această ediție vor fi expuse 25 specii de crizanteme sălbatice care se găsesc în flora spontană din țara noastră, dar și 215 varietăți horticole ce sunt cultivate în sere și solarii.

Unele soiuri de crizanteme sunt dirijate prin tehnici speciale de cultură, sub formă de pom, cascadă, piramidă, coloane etc., tehnici practicate pentru prima dată la Grădina Botanică din Iași încă din anul 1979.

„Vedeta expoziției este, ca de-obicei, crizantema, iar noi vom expune 25 de specii de crizanteme sălbatice care se găsesc atât în flora spontană din țara noastră și 215 varietăți horticole de crizanteme care sunt cultivate în sere și solarii. Și anul acesta vor fi prezente zoomorfe, care sunt niște instalații ce sugerează păsări sau reptile, realizate din deșeuri vegetale. «Doamna Toamnă» este un element de atracție care este prezent în cadrul evenimentului încă din anul 2019 și este iubit în special de copii. Manechinul este același, iar aranjamentul floral care îmbracă manechinul este diferit”, adaugă directorul Grădinii Botanice, prof. univ. dr. Cătălin Tănase.

Expoziția este realizată în totalitate de angajații Grădinii Botanice: „Cei care îngrijesc plantele sunt aceeași oameni care le aranjează și le expun vizitatorilor”

o poză cu o seră din Grădina Botanică

Acest eveniment are loc în perioada 28 octombrie – 19 noiembrie 2023

Toate standurile sunt amenajate de personalul Grădinii Botanice cu material vegetal cultivat în secțiile exterioare, terenuri experimentale, sere și solarii. Acest eveniment atrage anual un număr de 50.000 de vizitatori plătitori de preț întreg, iar dintre aceștia mulți sunt din alte orașe ale țării, ba chiar din străinătate.

„Absolut tot conceptul ne aparține, iar de această expoziție se ocupă în totalitate angajații Grădinii Botanice. Cei care îngrijesc plantele sunt aceeași oameni care le aranjează și le expun vizitatorilor. În momentul actual, noi transferăm plantele din pământ în ghivece, iar aranjarea propriu-zisă o să înceapă undeva pe data de 5 octombrie. Aranjamentele florale vor fi elementele de noutate în acest an, iar numărul de ghivece expuse va fi aproximativ 10.000. Noi avem o medie de vizitatori plătitori de bilet de 50.000 anual, iar evenimentul este vizitat de persoane din toată țara, chiar și din străinătate”, mai spune directorul Grădinii Botanice, prof. univ. dr. Cătălin Tănase.

Prețul biletului întreg pentru vizitarea celei mai așteptate expoziții din Iași, „Flori de toamnă 2023”, este de 20 de lei, pentru studenți și pensionari, respectiv grupuri formate din cel puțin 10 persoane, este de 15 lei, iar pentru elevi este de 5 lei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024