Prima pagină » Razboi în Ucraina » Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina
Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina

Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina

28 feb. 2022, 13:00,
în Razboi în Ucraina

În aceste momente au început negocierile dintre Rusia și Ucraina. Negocierile care au loc în Belarus sunt văzute ca o speranță la încetarea războiului din Ucraina unde rușii au început invazia acum 5 zile. Cu toate că speranțele sunt mari, mai mulţi analiști militari şi politici au declarat faptul că sunt şanse infime ca întreg conflictul să se termine.

De aceeași părere este şi președintele Volodimir Zelenschi care a precizat faptul că a acceptat negocierile, chiar dacă au loc pe un teren al unui inamic tocmai pentru ca în Ucraina să nu există niciun cetățean care să poată spune că președintelui îi convine războiul.

Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina

Pe fondul conflictului din Ucraina, în Belarus au loc negocieri între Rusia și Ucraina. Vorbim despre faptul că la negocieri participă reprezentanți de la Moscova și Kiev. Anunțul de începutul negocierilor dintre Ucraina și Rusia a fost făcut de consilierul prezidențial Mykhailă Podolyah. Din delegația care a sosit în regiunea Gomel cu un elicopter face parte și ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Cert este faptul că din cele două delegații nu fac parte președintele Rusiei, Vladimir Putin sau președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschi. Primul a refuzat să participe la negocieri și și-a trimis o parte dintre reprezentanții de la Moscova. Delegația ucraineană care negociază cu Rusia este compusă și din ministrul Apărării de la Kiev. Oricum, Volodimir Zelesnchi a precizat faptul că nu își pune mari speranțe în rezultatul pozitiv al negocierilor pentru că Rusia nu ar renunța la cererea de capitulare a Ucrainei.

Care este scopul delegației ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a afirmat duminică că „nu crede” în rezultatul discuțiilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, adăugând că „trebuie încercat”.

„Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică”, a spus Zelensky.

Care este situația din Ucraina

În Ucraina se continuă luptele de menținere a invadatorilor la granițele regiunilor. Până la această oră oficialii din Ucraina au afirmat faptul că trupele rusești nu au reușit să ocupe în proporție de 100% niciun mare oraș. Pe de altă parte, ministrul rus al Apărării a declarat faptul că a capturat tot spațiul aerian al Ucrainei. A doua centrală nucleară ar fi fost acaparată de ruși care au reușit să cucerească mai multe obiective strategice printre care și Insula Șerpilor unde, potrivit unor rapoarte, 13 gardieni au murit după ce au refuzat să se predea.

Pe de altă parte, la Kiev răsună în fiecare dimineață sirenele antiaeriene, în condițiile în care capitala rezistă eroic în fața trupelor de ocupație. Asta în condițiile în care Legiunea Străină din Franța a hotărât să dea voie tuturor soldaților ucrainieni să plece pentru a lupta pentru țară.

O altă informație constă în faptul că Rusia a trimsi trupele Wagner pentru a-l lichida pe Volodimir Zelenschi. În încheiere este bine de precizat faptul că negocierile dintre Rusia și Ucraina ar putea avea succes dacă Rusia ar renunța la cererea de capitulare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`