Prima pagină » Local » Au început lucrările la linia de tramvai din Tudor. Vor fi gata până la finalul anului
Au început lucrările la linia de tramvai din Tudor. Vor fi gata până la finalul anului

Au început lucrările la linia de tramvai din Tudor. Vor fi gata până la finalul anului

31 mart. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

De ieri au fost demarate lucrările de modernizare a liniei de tramvai din Tudor Vladimirescu spre intersecția cu Calea Chișinăului. Până la sfârșitul anului, lucrările ar urma să fie finalizate. Proiectul de reabilitare a bulevardului Țuțora a ajuns aproape de final

De ieri, 30 martie, s-a deschis șantierul de modernizare a căii de rulare a tramvaielor de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pe tronsonul dintre Bucșinescu și Leroy Merlin. Lucrările au o valoare de peste 7,2 milioane euro și cuprind execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai pe traseul Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare), reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafața: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai.

Va fi introdusă și o bandă dedicată pentru tramvai, care va fi delimitată fizic în teren cu butoni stradali solari, care nu vor împiedica depășirea în caz de urgență. Această soluție tehnică ar putea fi aplicată și la alte tronsoane de tramvai care urmează să fie reabilitate: zona Târgu Cucu – Cinci Drumuri, Podu Roș – Țesătura și Doi Băieți – Dancu.
Lucrările de construcții sunt executate de asocierea Conest SA Iași – Mari Vila Com SRL București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024