Prima pagină » Local » Au început lucrările de modernizare la Școala „Veniamin Costachi” din Sinești. „Copiii ar trebui ca anul viitor să învețe în condiții normale, chiar moderne”, spune primarul Petrică Holicov

Au început lucrările de modernizare la Școala „Veniamin Costachi” din Sinești. „Copiii ar trebui ca anul viitor să învețe în condiții normale, chiar moderne”, spune primarul Petrică Holicov

02 sept. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Au fost demarate lucrările de modernizare și extindere a Școlii gimnaziale „Veniamin Costachi” din comuna Sinești, județul Iași. „Avem termen de execuție de 10 luni, copiii ar trebui ca anul viitor să învețe în condiții normale, chiar moderne”, susține primarul Petrică Holicov

În comuna Sinești din județul Iași au fost începute lucrările de modernizare a Școlii gimnaziale „Veniamin Costachi”. Autoritățile locale au emis pe data de 1 septembrie ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru obiectivul „Reabilitare și extindere Școală gimnazială Veniamin Costachi în sat Sinești, comuna Sinești, județul Iași”. Deși lucrările trebuiau începute încă din luna august a anului trecut, acestea vor începe abia în 2020 din cauza întârzierilor provocate de constructori.

„Am început demersurile pentru a obține finanțare încă din anul 2019, dar din cauza schimbărilor legislative prin care au fost mărite salariile angajaților din domeniul construcțiilor, nu s-a prezentat nimeni la licitație. A fost necesar până la urmă să suplimentăm bugetul cu 26 mii lei, iar până la urmă s-au prezentant și firmele interesate. Avem termen de execuție de 10 luni, copiii ar trebui ca anul viitor să învețe în condiții normale, chiar moderne”, a declarat Petrică Holicov, primarul comunei Sinești din județul Iași.

Se construiește o sală de sport nouă în comuna Sinești

Firma care se va ocupa de realizarea lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitare și extindere Școală gimnazială «Veniamin Costachi» în sat Sinești” este SC OMG Construct Proiect SRL.
De precizat și faptul că Sinești va avea o sală de sport. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI) SA, care are rolul de autoritate contractantă. Pe data de 10.09.2020 este programată o licitație pentru execuția lucrărilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 7.704.153 lei, fără TVA, aproximativ 1,6 milioane euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Sala de sport va avea suprafața sportivă dimensionată pentru handbal (și va cuprinde și tușe pentru baschet, tenis, volei) cu suprafața de gardă aferentă. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare și prin legătura directă cu zona de foaier. Terenul de sport va fi dotat cu coșuri de baschet fixe, cu braț mobil, prinse de structura acoperișului. De asemenea, se vor pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru handbal. Suprafețele vitrate din jurul suprafeței sportive vor fi protejate cu plasa sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență și punctual de pardoseală”, se arată în caietul de sarcini.

La etajul clădirii, conform proiectului, va fi amenajată tribuna cu o capacitate de 180 locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024