Prima pagină » Eveniment-Social » Au început înscrierile la grădinițele ieșene pentru anul școlar 2022-2023
Au început înscrierile la grădinițele ieșene pentru anul școlar 2022-2023

Au început înscrierile la grădinițele ieșene pentru anul școlar 2022-2023

31 mai 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Începând de luni, 30 mai 2022, ieșenii își pot înscrie la grădiniță copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani în anul școlar 2022-2023. Înscrierile în învâțământul preșcolar  este posibil până la data de 22 iunie și se adresează copiilor care frecventează pentru prima oară o grădiniță

În județul Iași sunt disponibile 9.340 de locuri în 912 instituții de învățământ

Înscrierea în învățământul preșcolar

Părinții copiilor sau tutorii legali din Iași trebuie să depună cereri de înscriere până la data de 10 iunie 2022 în toate unitățile de învățământ preșcolar sau cu grupe de preșcolari, care au locuri disponibile pentru anul 2022-2023.

Pe cererea de tip înscriere se pot completa maximum trei opțiuni; solicitarea de înscriere fiind neapărat însoțită de documente justificative care să demonstreze criteriile generale și criteriile specifice elaborate de către unitățile de învățământ. Mai apoi, comisia de înscriere din fiecare unitate de învățământ va analiza cererile de înscriere depuse precum și documentele justificative atașate.

Rezultatele pentru toate cele 3 opțiuni vor fi publicate între 20-22 iunie 2022, astfel: afișarea rezultatelor pentru prima opțiune de pe cererea de înscriere se va realiza în data de 20.06.2022, pentru a doua opțiune de pe cererea de înscriere se va realiza în data de 21.06.2022, iar afișarea rezultatelor pentru ultima opțiune de pe cererea de înscriere se va realiza în data de 22 iunie 2022.

Ultimele etape ale înscrierilor

Părinții, tutorii sau reprezentanții legali ai copiilor care nu au fost declarați admiși într-o unitate de învăţământ preșcolar în prima etapă de înscriere trebuie să solicite din nou înscrierea la o unitate de învăţământ cu nivel preşcolar care are locuri libere în perioada 23-28 iunie. Solicitarea va fi însoțită și în această situație de documente justificative care să demonstreze că au fost îndeplinite criteriile generale și criteriile specifice elaborate de către unitățile de învățământ.

După finalizarea etapei de colectare a cererilor de înscriere, comisia de înscriere din fiecare unitate de învățământ va analiza dosarele depuse precum și documentele justificative atașate, cu respectarea procedurii de aplicare a criteriilor generale și specifice. Afișarea rezultatelor pentru a doua etapă de înscriere va vea loc în data de 30.06.2022.

Copiii respinși și după finalizarea celei de a II-a etape de admiitere sau care nu au participat la niciuna din cele două etape vor putea fi înscriși pe locurile rămase libere, numărul de locuri disponibile fiind foarte mic. Și de această dată, reprezentanții micuților care nu au fost admiși trebuie să facă din nou o cerere de înscriere către instituțiile care mai au locuri libere și să se asigure că au fost îndeplinite criteriile elaborate de unități. Este important de precizat că această ultimă etapă se adresează și copiilor care împlinesc vârsta de 3 ani la data de 31.08.2022, dar și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

Criteriile generale de departajare în învățământul preșcolar sunt următoarele: existența unui document care dovedește că acel copil este orfan de ambii părinți; existența unui document care dovedește că un copil este orfan de un singur părinte; existența unui frate sau a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă; existența unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *