Prima pagină » Actualitate » Au început bătăliile în interiorul PNL! Deputatul Florin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că a furat startul la alegerile interne
Au început bătăliile în interiorul PNL! Deputatul Florin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că a furat startul la alegerile interne

Au început bătăliile în interiorul PNL! Deputatul Florin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că a furat startul la alegerile interne

26 mai 2021, 12:10,
George Cristian în Actualitate

După ce s-a anunţat în mod oficial data la care se va desfăşura Congresul PNL, în interiorul formaţiunii politice a început un război. Conflictul era oricum unul mocnit iar în centrul acestuia se aflau două tabere, tabăra care îl susţin pe Florin Cîțu și tabăra care îl susţine pe Ludovic Orban. Deputatul Florin Roman care este cunoscut în spaţiul publică că este împotriva lui Ludovic Orban îl acuză pe ultimul că a furat startul la alegerile interne.

Florin Roman a declarat pentru RFI faptul că şi-l doreşte pe premierul Forin Cîțu intrat în cursa pentru cea mai înaltă funcţie din PNL.

Deputatul Florin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că a furat startul la alegerile interne

Într-o declaraţie făcută pentru RFI, Florin Roman consideră că este important ca premierul Florin Cîțu să intre în cursa internă pentru șefia PNL. Acesta a declarat că, pentru alegerile din cadrul Congresului din 25 septembrie, Ludovic Orban a furat startul campaniei.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat la RFI că și-ar dori ca Florin Cîțu să candideze la președinția partidului, la Congresul din 25 septembrie. El consideră că actualul lider al formațiunii, Ludovic Orban, a furat startul.

”Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care și-a anunțat candidatura. Conform Statutului PNL, candidaturile sunt anunțate în momentul declanșării procedurilor pentru alegerile interne. Eu nu vreau să fur startul și probabil că nici Florin Cîțu nu a vrut să fure startul. Vom face toate aceste lucruri conform Statutului”.

PNL trebuie să aibă mai mulţi candidaţi pentru șefia partidului

De altfel, deputatul a subliniat necesitatea ca pentru șefia partidului să existe mai mulţi candidaţi. Acest lucru ar însemna un lucru bun pentru democraţie și competiţia ar face bine partidului din care face parte:

”Da, îmi doresc să existe competiție, îmi doresc să fie cât mai mulți candidați la președinția partidului. Eu cred că Florin Cîțu își va depune candidatură și cred că e bine să avem competiție la vârful partidului, pentru că noi nu suntem PSD, unde de regulă se vine cu un candidat unic”.

Florin Roman, vechi contestatar al lui Ludovic Orban

Deputatul PNL s-a făcut remarcat în ultima perioadă prin numeroasele contre pe care le-a avut cu Ludovic Orban. De exemplu, în urmă cu aproximativ o săptămână, Florin Roman îl critica pe Ludovic Orban spunând că interesul președintelui PNL este de a fi singurul candidat pentru șefia partidului.

Florin Roman nu a fost singura voce critică în interiorul partidului. De exemplu, Alin Tișe, președintele Consiliului Judeţean Cluj a avut mai multe reacţii negative la adresa președintelui. Ludovic Orban anunţase că Tișe chiar l-a înjurat.

”Este adevărat că m-a înjurat Tişe din nou, dar ce este nou în asta. Domnul Tişe, de patru ani de când a pierdut în faţa Ralucăi Ţurcan competiţia pentru vicepreşedinte, îmi poartă sâmbetele. Eu nu îi port sâmbetele pentru că apreciez activitatea lui administrativă şi am trecut în plan secund opiniile sale politice”, a afirmat Orban, în cadrul unei conferințe de presă ținute la PNL în urmă cu o săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *