Prima pagină » Local » Au împărțit pumni și picioare pe o terasă din Iași! În urma incidentului, unul dintre agresori a scăpat cu o amendă
Au împărțit pumni și picioare pe o terasă din Iași! În urma incidentului, unul dintre agresori a scăpat cu o amendă

Au împărțit pumni și picioare pe o terasă din Iași! În urma incidentului, unul dintre agresori a scăpat cu o amendă

14 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost pedepsit de magistrați, iar altul a scăpat de acuzații, după ce ambii au fost trimiși în judecată pentru că au împărțit pumni și picioare pe o terasă din județul Iași. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii l-au condamnat pe ieșeanul Traian Ionuț Pădurariu la o amendă penală de 2.985 de lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Doi ieșeni au fost trimiși în judecată după ce au împărțit pumni și picioare pe o terasă din județ. Totuși, unul dintre aceștia a scăpat de acuzații după ce a decedat. În cazul celui de-al doilea, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus amendarea penală.

„Instanța încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul Traian Ionuț Pădurariu a infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată M.A. Îl condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.985 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ia act că persoana vătămată M.A. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Acuzați că au împărțit pumni și picioare pe o terasă din județul Iași

Procesul lui Traian Ionuț Pădurariu și al lui I.L., al doilea inculpat, care, între timp, a decedat, a început pe data de 25 ianuarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe aceștia sub acuzațiile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Pe data de 25 mai 2019, la ora 21:54, în timp ce se afla pe terasa barului „Astoria”, din satul Cetățuii, județul Iași, pe fondul unui conflict verbal avut anterior cu persoana vătămată, unul dintre inculpați a luat o halbă cu bere, din sticlă, de pe masă, pe care a aruncat-o spre bărbat, lovindu-l în zona feţei. În urma loviturii, persoana vătămată a căzut la pământ şi şi-a pierdut cunoştinţa, suferind leziuni pentru care au fost necesare un număr de 10-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Tot atunci, inculpatul a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, acțiunile sale fiind percepute de persoanele din jur, tulburând ordinea și liniștea publică prin comportamentul său”, au spus anchetatorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ce au mai spus procurorii ieșeni despre bătaia de pe terasă

Oamenii legii au adăugat că la întreg incidentul au participat ambii inculpați.

„Pe data de 25 mai 2019, la ora 21:51, în timp ce se afla pe terasa barului „Astoria”, pe fondul unui conflict verbal avut anterior cu persoana vătămată, a lovit-o pe aceasta cu pumnul în zona feței și a îmbrâncit-o, agresiuni care, în raport de leziunile constatare prin certificatul medico-legal, nu au cauzat vătămări care să necesite zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, inculpatul a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, acțiunile sale fiind percepute de persoanele din jur, tulburând ordinea și liniștea publică prin comportamentul său”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

La un termen de judecată, persoana vătămată a declarat că îşi retrage total, definitiv şi necondiţionat plângerea prealabilă formulată împotriva inculpaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe. De asemenea, în ceea ce privește acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice, inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunii. Astfel, doi ieșeni au fost acuzați că au împărțit pumni și picioare pe o terasă din Iași, iar, în urma incidentului, unul dintre agresori a scăpat cu o amendă penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *