Prima pagină » Local » Au fugit din iadul de la Odessa! Mai mulți studenți tunisieni au venit la Iași de frica războiului–GALERIE FOTO / VIDEO
Au fugit din iadul de la Odessa! Mai mulți studenți tunisieni au venit la Iași de frica războiului–GALERIE FOTO / VIDEO

Au fugit din iadul de la Odessa! Mai mulți studenți tunisieni au venit la Iași de frica războiului–GALERIE FOTO / VIDEO

01 mart. 2022, 02:00,
Ana Crețu în Local

Un număr de 74 de studenți tunisieni, care învață la Odessa, au ajuns duminică, 27 februarie, în România. Primul oraș în care refugiații și-au găsit adăpost a fost Galați. Duminică noapte, aceștia au ajuns la căminul studențesc ”Akademos” din Iași. Aceștia vor să plece la București cu autocarul

Atacurile Rusiei îndreptate împotriva Ucrainei nu afectează doar localnicii, ci și pe străinii aflați în această țară. Mai mulți studenți din Tunisia, care studiază la Odessa, au fost nevoiți să plece în grabă din calea războiului.

oameni cu valize la frontiera

Un număr de 74 de studenți tunisien,i care studiază la Facultatea de Medicină din Odessa, au fost nevoiți să plece din Ucraina

Ce spun studenții tunisieni fugiți din calea războiului

mai multe persoane stau si asteapta la frontiera pe timp de noapte

Aceasta a precizat că aproximativ 50 de studenți încă nu au reușit să iasă din Ucraina

Un număr de 74 de studenți tunisieni, care studiază la Facultatea de Medicină din Odessa, au fost nevoiți să plece din Ucraina din cauza războiului. O parte dintre acești studenți tunisieni, veniți la Iași de la Odessa, au vorbit pentru BZI despre războiul din Ucraina și despre modul în care au trăit ei primele zile ale războiului pornit la ordinul lui Vladimir Putin.
Aceștia sunt recunoscători celor de la ambasadă pentru tot ajutorul oferit și pentru posibilitatea de a avea un adăpost deasupra capului.

„Când a trebuit să plece un prieten, acum câteva zile, m-a întrebat dacă vreau să merg și eu în România. Eu mă gândeam să merg în Republica Moldova. Sincer, acum sunt foarte bucuros că am ales să vin direct aici. Republica Moldova este foarte aproape de bombardamentele din Ucraina și nici nu se știe unde se vor opri rușii!”, a precizat Baha Eddine Daly, student tunisian de la Odessa.

O studentă din Tunisia, care învață la Odessa, a postat zilnic zeci de story-uri pe Instagram și a explicat pentru reporterii BZI cum stau lucrurile la graniță. Aceasta a precizat că aproximativ 50 de studenți încă nu au reușit să iasă din Ucraina.

„Am ajuns azi (n.r. – luni), la ora 2:00, la Iași. Sunt foarte mulțumită de modul în care am fost primiți de români și de tot ajutorul pe care ni-l acordați. Suntem îngroziți de situația din Ucraina și cred că Putin nu are toate facultățile mintale, odată ce a pornit acest război! Știm că în acest moment Kievul este cel mai afectat. Dar nici Odessa nu este un loc sigur, la acest moment, pentru nimeni!”, a menționat Myriem Amdouni, studentă în Odessa.

La întrebarea ce vor face în continuare cu studiile, mulți dintre ei fiind în ultimul an de facultate, aceștia au precizat că au discutat cu profesorii pentru a găsi o soluție ca orele să se desfășoare online.

 cladirea Akademos din iasi

Aceștia sunt recunoscători celor de la ambasadă pentru tot ajutorul oferit și pentru posibilitatea de a avea un adăpost

Catedrala Mitropolitană din Iași oferă mâncare refugiaților din Ucraina

mancare la caserola in pachet

Catedrala Mitropolitană din Iași asigură mâncare studenților refugiați

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași a oferit cazare refugiaților în cadrul căminului studențesc ”Akademos”.
Un număr de 74 de studenți se pot bucura de o masă caldă la ”Akademos”. Catedrala Mitropolitană din Iași asigură mâncare studenților refugiați.

Deoarece mulți dintre cei refugiați nu au posibilitatea de a cumpără ceva de mâncare în România, neavând bani la ei, biserica a decis să vină în ajutorul lor. Luni dimineață, aceștia au primit pachete cu mâncare. Unii dintre ei nu au dormit de două zile. Aceștia au avut mai multe puncte de refugiu: Republica Moldova, România și urmează în câteva zile să plece in Tunisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024