Prima pagină » Local » Au fost votate bugetele pentru municipiul și județul Iași! PSD și USR nu au votat bugetele! Marius Ostaficiuc: „Este o dovadă de imaturitate politică!“
Au fost votate bugetele pentru municipiul și județul Iași! PSD și USR nu au votat bugetele! Marius Ostaficiuc: „Este o dovadă de imaturitate politică!“

Au fost votate bugetele pentru municipiul și județul Iași! PSD și USR nu au votat bugetele! Marius Ostaficiuc: „Este o dovadă de imaturitate politică!“

12 feb. 2024, 16:24, 5 ,
BZI.ro, în Local

Luni, 12 februarie 2024, au fost votate bugetele pentru municipiul și județul Iași. Atât la Consiliul Local, cât și la Consiliul Județean, consilierii PSD și USR au ales să nu voteze bugetele.

Deputatul Marius Ostaficiuc consideră că gestul făcut de consilierii locali și județeni ai PSD, de a nu vota bugetul constituie o dovadă de imaturitate politică.

Au fost votate bugetele pentru municipiul și județul Iași

Înainte de dezbaterile legate de bugetul municipiului Iași, în ședința extraordinară de CL a fost ales un nou viceprimar. Postul va fi ocupat de Răzvan Timofciuc, pentru alegerea căruia au fost 14 voturi valabil exprimate, de către consilierii PNL și PMP.

Propunerea pentru desemnarea lui Răzvan Timofciuc a fost făcută de către primarul Mihai Chirica, în timp ce liderii de grup ai partidelor care au reprezentanți în Consiliul Local nu au făcut vreo propuneri.

Ulterior, bugetul municipiului Iași a fost aprobat de noua majoritate constituită în Consiliul Local, formată din consilierii PNL, PMP și noul viceprimar Răzvan Timofciuc. În ceea ce privește opoziția, consilierii PSD s-au abținut de la vot, iar cei ai USR au votat „împotrivă”.

„Bugetul general al municipiului are o creștere de aproximativ 18,6%, asta datorită faptului că sunt şi multe programe cu finanțare nerambursabilă. Bugetul de funcționare este unul mai redus. Am încercat să propun un buget realist în sensul de a nu umfla nimic“, a spus primarul Mihai Chirica.

La Consiliul Județean, bugetul a fost votat cu 19 voturi „pentru“, de către consilierii PNL și PMP.

Toate amendamentele depuse de USR au fost respinse, în timp ce amendamentele depuse de pesediști au fost retrase de către liderul grupului, Cristian Stanciu.

La fel ca la Consiliul Local, reprezentanții PSD și USR nu au votat bugetul.

Marius Ostaficiuc: „Este o dovadă de imaturitate politică!“

Deputatul Marius Ostaficiuc s-a arătat deranjat de modul în care au înțeles să voteze colegii din PSD, din Consiliul Local și Consiliul Județean, susținând că lupta politică nu are nimic în comun cu interesele cetățenilor.

„Să nu votezi bugetul municipiului și al județului mi se pare o dovadă de imaturitate politică! Nimeni nu spune că acele bugete sunt perfecte, dar nici nu poți să vii și să nu votezi doar pentru a te răzbuna politic pe Chirica sau pe Alexe. Până la urma urmei, acele bugete nu sunt ale celor doi. Sunt bugetele ieșenilor și trebuie să avem grija la buna funcționalitate a lucrurilor.

Să nu votezi bugetul înseamnă, practic, sabotarea propriului electorat. Pentru că acest buget nu a fost votat doar pentru ieșenii care au ales PNL și PMP. Nu! Ester bugetul întregului municipiu, respectiv Al întregului județ. Avem nevoie de nevoie de investiţii, de drumuri modernizate şi reabilitate, de spitale, de centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă, iar pentru asta este nevoie de buget“, a spus Marius Ostaficiuc, în condițiile în care luni, 12 februarie 2024, au fost votate bugetele pentru municipiul și județul Iași, însă consilierii PSD și au ales să nu voteze bugetele.

Comentarii
  • Felicit usr. Incaodata a salvat bugetul iesean. Bravo Cozet, iaca elevii tai.

  • domnule deputat , acum ca esti pe fars si nu contezi la o noua canditatura, ai devenit intelept ! ma intreb oare cum si ce ai fi spus daca erai in carti ?ai fost pusculita partidului ce s a intimplat cu tine , ai fluierat in biserica ?

  • Vin alegeri… pa ,pa . Scuze mi u e

  • Un psdist inca

    Bravo Marius! Sânge în instalație asa cum te știu. Cat despre labilitate demonstrata de psd , ce sa spun – s-au molipsit toți de la șeful labil. Bafta ție!

  • Bravo Marius ! Asta da curaj ! Dar, inainte de a vorbi de curaj in legatura cu aceasta declaratie, trebuie sa recunoastem ca ai dat dovada de maturitate politica si nu numai. Clar aceasta declaratie are in spate multa intelepciune, experienta dar si o certa maturitate politica, ceea ce unui ,,anumit candidat” ii lipseste cu desavarsire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *