Prima pagină » Local » Au fost stabilite traseele pentru transportul în comuna Miroslava. Rutele au fost decise de către aleșii locali și reprezentanții comunității – GALERIE FOTO

Au fost stabilite traseele pentru transportul în comuna Miroslava. Rutele au fost decise de către aleșii locali și reprezentanții comunității – GALERIE FOTO

04 nov. 2022, 02:00,
Adnana Gafton în Local

Traseele pentru transportul în comuna Miroslav au fost stabilite în ședință extraordinară de către membrii Consiliului Local (CL) Miroslava în data de 03 noiembrie 2022. Reprezentanții locali au luat în calcul recomandările comunității pentru realizarea finală a celor 8 trasee. După definitivarea tuturor traseelor de transport ce vor fi practicate în Zona Metropolitană se va stabili și prețul biletului pentru o călătorie

Pentru a le oferi și ieșenilor ce locuiesc în Zona Metropolitană transport de la Compania de Transport Public (CTP) Iași, municipalitatea a semnat un acord cu primăria Miroslava. Pentru implementarea transportului CTP Iași în comuna Miroslava, primăria Iași avea nevoie de lista completă și finală a traseelor ce vor fi practicate. O dată cu stabilirea celor 8 trasee pe care cetățenii se vor deplasa se va trece la implementarea proiectului. De la 1 ianuarie 2023 autoritățile promit desfășurarea transportului în comun cu ajutorul CTP Iași și în Zona Metropolitană.

persoane la o masa grena tin o sedinta

În comuna Miroslava au stabilite 8 trasee pentru transportul CTP

Transportul în comuna Miroslava se fa face pe 8 trasee

imagine harta traseu transport

Cele 8 trasee au fost stabilite luând în calcul și recomandările cetățenilor din comună

În cadrul unei ședințe extraordinare, membrii CL Miroslava au votat lista traseelor definitive pe care se va desfășura transportul în comună începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Comunitatea din Miroslava împreună cu aleșii locali au lucrat la 8 trasee ce vor avantaja transportul în comună.

Traseul nr.1 este pe ruta Iași (Podu Roș) – Miroslava – Valea Ursului – Vorovești și retur. Traseul nr.2 este pe ruta Iași (Tehnopolis) – Horpaz (strada Nouă) – Ciurbești (strada Principală) și retur. Traseul nr.3 pe ruta Iași (Tehnopolis) – Horpaz (strada Principală) – Dancaș (strada Pădurii) – drumul comunal DC28 și retur. Traseul nr.4 pe ruta Metro – Brătuleni (Parcul Industrial) – Brătuleni (strada Principală) – Vorovești (strada Principală) – Vorovești (rondul nou) și retur. Traseul nr.5 Miroslava (primărie) – Cornești – Proselnici și retur. Traseul nr.6 Iași (Tehnopolis) – Valea Adâncă (strada Principală) – Valea Adâncă (Cinci Drumuri) – Valea Adâncă (strada Livezilor) – Balciu (vulcanizare) – Miroslava (parc joacă) – Miroslava (primărie) și retur. Traseul nr.7 Iași (Biserica „Înălțarea Domnului”) – Iași (aleea Tudor Neculai) – Valea Adâncă (strada Tudor Neculai) – Valea Adâncă (strada Veche) – Balciu (strada Biserica „Sf. Nicolae”) – Miroslava (strada Constantin Mavrocordat) – Miroslava (strada Constantin Langa) – Miroslava (strada Ioan Vodă cel Viteaz) – Valea Adâncă (strada Pepinierii) – Valea Adâncă (aleea Valea Adâncă) – Iași (Biserica „Înălțarea Domnului”). Traseul nr.8 Metro – Uricani – Găureni – Miroslava (strada Mioriței) și retur.

primaria Miroslava

Pentru realizarea transportului CTP în Zona Metropolitană se vor achiziționa 30 midibusuri

De la 1 ianuarie 2023, locuitorii din Zona Metropolitană vor beneficia de transport CTP Iași

imagine harta traseu transport

De la 1 ianuarie 2023 cele 8b trasee vor fi practicate

Inițial în comuna Miroslava au fost propuse 6 trasee. Acestea nu deserveau în totalitate nevoile și cerințele locuitorilor. Implementarea transportului CTP Iași în Zona Metropolitană este o necesitate pentru toți cei ce doresc să se deplaseze în interiorul comunelor sau spre municipiul Iași.

Noile trasee CTP și prețul biletului au fost de asemenea stabilite. După definitivarea tuturor rutelor se va trece la etapa următoare a proiectului. Deocamdată au fost propuse două scenarii pentru valoarea biletului. Primul scenariu vizează un cost de 7 lei, iar cel de al doilea un cost de 8 lei. Întrucât nu se cunosc date exacte despre fluxul de călători este posibilă regândirea anumitor trasee sau valoarea biletului.

Pentru implementarea transportului CTP Iași în Zona Metropolitană a fost necesară cumpărarea unor 30 de midi busuri. Dimensiunile mai reduse ale acestor mijloace de transport facilitează implementarea cu succes a transportului pe anumite străzi ce au o dimensiune redusă. O altă problemă cu care s-au confruntat reprezentanții primăriilor și cei din Asociația Metropolitană de Transport Public (AMTP) Iași a fost reprezentată de nevoia implementării sensurilor unice.

După stabilirea traseelor pentru transportul în comuna Miroslava se preconizează că vor începe testele efective de transport în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *