Prima pagină » Eveniment-Social » Au fost stabilite noile criterii pentru admiterea la USV Iași
Au fost stabilite noile criterii pentru admiterea la USV Iași

Au fost stabilite noile criterii pentru admiterea la USV Iași

17 ian. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La finalul săptămânii trecute, Universitatea de Științele Vieții din Iași a stabilit noile criterii pentru etapa de admitere 2022! Metodologia specifică a fost aprobată în ultima ședință a Senatului instituției. Admiterea se va face prin concurs, pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat

Au fost stabilite criteriile de admitere 2022 la Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Aceasta a stabilit condițiile și calendarul importantei etape, pentru anul universitar 2022-2023. De asemenea, Metodologia specifică a fost aprobată în ultima ședință a Senatului instituției de învățământ superior.

Astfel, admiterea candidaților la USV Iași se va face prin concurs, pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50 la sută, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută).

USVIasi scoate la concurs 992 de locuri

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației de către USV Iași este de 992, dintre care peste 700 de locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat. Conform calendarului, în perioada 11 – 22 iulie 2022, se va desfășura înscrierea candidaților pentru Admiterea din sesiunea iulie 2022, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară.

În aceeași perioadă, 11 – 22 iulie 2022, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

Instituția a stabilit și perioada dedicată preînscrierilor

Instituția de învățământ a stabilit și perioada dedicată preînscrierilor, astfel, între 3 mai și 30 iunie 2022, va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii din cadrul USV Iași, iar cei care vor dori vor putea să folosească această facilitate. USV Iași va oferi posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro, dar și la sediile facultăților cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului COVID-19.

”Perioada de desfășurare a Admiterii la Universitatea noastră a fost stabilită pentru luna iulie 2022, iar în eventualitatea neocupării locurilor planificate se va organiza o a doua sesiune de Admitere, în luna septembrie. Înscrierea candidaților se face prin facilități on-line sau la sediile facultăților, cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului COVID-19. Comisia de Admitere de la nivelul Universității va elabora un ghid pentru înscrierea on-line ce va fi postat pe site cu minimum două săptămâni înainte de începerea înscrierilor”, a declarat prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică.

Universitatea de Științele Vieții va da granturi de peste 1,3 milioane de euro

Pe de altă parte, interesant și remarcabil este că Universitatea de Științele Vieții a câștigat un proiect prin care va oferi granturi de peste 1,3 milioane de euro studenților care vor să demareze propriul business. Toate acestea vor fi posibile deoarece, dintr-o competiție strânsă în care s-au depus 351 de cereri de finanțare cu o valoare totală de 685 de milioane de euro, proiectul realizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași a ieșit câștigător.

Prin programul de finanțare ”Innotech Student”, studenții, masteranzii și doctoranzii care vor să lanseze o afacere pot obține finanțări de până la 100.000 de euro din fonduri europene. Proiectul ”e-Antreprenor„, câștigat de către Universitatea de Științele Vieții Iași, prevede finanțarea schemelor antreprenoriale a 33 de studenți din domenii care sunt inovatoare, aduc o valoare adăugată reală și contribuie la dezvoltarea zonei de Nord-Est a României.

Proiectul își propune să încurajeze studenții să își pună în practică viziunea, dar și spiritul antreprenorial. Proiectul ”e-Antreprenor„ a îndeplinit cu succes toate cerințele de calitate pentru a ocupa locul I în cadrul apelului de selecție ”Innotech Student 2020”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`