Prima pagină » National » Au fost prinși presupușii criminali ai bărbatului găsit mort într-un geamantan. Dezvăluiri incendiare din anchetă
Au fost prinși presupușii criminali ai bărbatului găsit mort într-un geamantan. Dezvăluiri incendiare din anchetă

Au fost prinși presupușii criminali ai bărbatului găsit mort într-un geamantan. Dezvăluiri incendiare din anchetă

17 iul. 2024, 11:20,
în National

Un bărbat și o femeie din comuna Pungești, județul Vaslui, suspectați de implicare în uciderea unui bărbat al cărui cadavru a fost găsit într-un geamantan lângă un drum, au fost reținuți de polițiști în județul Brașov. Cei doi vor fi predați procurorilor din Vaslui pentru continuarea investigațiilor, relatează News.ro.

„În această seară, 16 iulie 2024, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui și a Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției Operațiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au fost localizate în municipiul Brașov două persoane, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 27 de ani, ambii din comuna Pungești, suspectați că ar fi implicați în decesul unui bărbat de 36 de ani, din comuna Oncești, județul Bacău”, a comunicat Poliția Română.

Cei doi se sustrăgeau urmăririi penale, pe numele lor fiind emise mandate de aducere. Vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru continuarea cercetărilor. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru omor calificat și investigațiile continuă pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc decesul victimei și pentru a dispune măsurile legale necesare.

Un localnic a descoperit o valiză conținând cadavrul unui bărbat lângă un drum din comuna Pungești, județul Vaslui.

„La data de 15.07.2024, ora 21.27, o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui a fost informată telefonic de un bărbat din satul/comuna Pungești, județul Vaslui, că lângă un drum sătesc din Pungești, pe marginea drumului, se află un geamantan în care se găsește cadavrul unui bărbat necunoscut”, a anunțat IPJ Vaslui.

La locul indicat s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, inclusiv polițiști de la Poliția Municipiului Vaslui, Serviciul Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, coordonată de inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. De asemenea, la fața locului s-a prezentat și un procuror de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Detalii despre principalul suspect

Victima, un bărbat de 36 de ani din județul Bacău, a fost identificată de polițiști. Suspecții principali sunt doi concubini din comuna Pungești. Cei doi au fost reținuți marți seara la Brașov, conform Poliției Române. Bărbatul are antecedente penale, inclusiv trei condamnări pentru furt.

Polițiștii din Vaslui au identificat suspecții după ce aceștia au fost surprinși de camerele de supraveghere cărând valiza pe drumul din sat. Cei doi suspecți, bărbatul de 32 de ani și partenera sa de 27 de ani, au părăsit satul după ce au abandonat valiza într-o zonă cu vegetație de la marginea drumului.

Anchetatorii încă investighează motivul crimei, circumstanțele și implicarea celor doi suspecți urmând a fi stabilite în urma audierilor. Marți noaptea, cei doi au fost aduși sub escortă de la Brașov la Vaslui.

Trecutul infracțional al suspectului

Bărbatul acuzat de crimă are antecedente penale, inclusiv condamnări pentru furturi, atât în România, cât și în Marea Britanie. În România, era cunoscut pentru furtul cailor localnicilor, având o condamnare cu suspendare în 2017, urmată de o pedeapsă de 2 ani și 9 luni cu executare. A fost eliberat condiționat din închisoare cu opt luni mai devreme.

Magistrații au decis eliberarea condiționată a bărbatului, invocând gradul său scăzut de școlarizare și lipsa unei specializări care să-i permită achitarea prejudiciului. În timpul detenției, bărbatul nu a muncit și a participat doar la câteva activități educaționale cu rezultate satisfăcătoare.

Evaluarea psihologică efectuată înainte de eliberare indica un risc de reintegrare în societate și necesitatea asistenței sociale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui urmează să decidă dacă vor solicita arestarea preventivă a celor doi suspecți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *