Prima pagină » National » Au fost prinși hoții care au furat un seif plin cu bani și bijuterii de 70.000 de euro din casa unui bucureștean. Detalii incendiare din anchetă
Au fost prinși hoții care au furat un seif plin cu bani și bijuterii de 70.000 de euro din casa unui bucureștean. Detalii incendiare din anchetă

Au fost prinși hoții care au furat un seif plin cu bani și bijuterii de 70.000 de euro din casa unui bucureștean. Detalii incendiare din anchetă

11 ian. 2024, 15:40,
în National

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală, fiind acuzați că sunt autorii furtului unui seif cu bani, bijuterii, ceasuri de lux şi ceasuri vechi în valoare de 70.000 de euro dintr-o locuinţă din Sectorul 4. Jaful ar fi avut loc „la pont”, după ce nepotul bărbatului păgubit s-ar fi înțeles cu alţi trei bărbaţi şi ar fi înscenat un accident cu maşina victimei, timp în care seiful a fost furat, golit şi aruncat într-un lac de acumulare din Giurgiu.

Furtul a avut loc sâmbătă, când un bărbat din Sectorul 4 a reclamat la poliţie că i-a fost furat din locuinţă un seif metalic care conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare și mai multe sume, în lei și valută, precum și diverse acte. Înaintea furtului, el ar fi primit un apel prin care a fost anunţat că i-ar fi fost lovită mașina, motiv pentru care a ieșit din casă.

Poliția Capitalei a anunțat joi, printr-un comunicat, că fapta ar fi fost săvârșită de către patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care au fost reținuți.

Scenariul pus la cale de hoții care au fugit cu seiful cu bani și bunuri de 70.000 de euro

Polițiștii spun că furtul ar fi avut loc „la pont”, după ce nepotul bărbatului păgubit s-ar fi înțeles cu alţi trei bărbaţi şi ar fi înscenat un accident cu maşina victimei:

„La data de 6 ianuarie, bărbatul de 26 de ani, după o înțelegere prealabilă cu ceilalți trei bănuiți privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuința acesteia din Sectorul 4, moment în care bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul și ar fi sunat victima, chemând-o la mașină.
Ulterior, bănuiții s-ar fi deplasat într-o localitate din județul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi și-ar fi însușit bunurile și documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un județ apropiat (Giurgiu)”.

În seif se aflau bani, în lei și valută, bijuterii, ceasuri de lux și ceasuri vechi, în valoare totală de 70.000 de euro.

La perchezițiile făcute miercuri la locuințele suspecților au fost găsite ceasurile și documentele furate din seif. De asemenea, a fost identificată o societate comercial la care cei patru au dus bunurile furate, în regim de amanet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024