Prima pagină » Local » Au fost acordate primele pachete cu alimente oferite de Uniunea Europeană ieșenilor! Direcția de Asistență Socială Iași a avut peste o mie de solicitări de la persoanele cu venituri mici

Au fost acordate primele pachete cu alimente oferite de Uniunea Europeană ieșenilor! Direcția de Asistență Socială Iași a avut peste o mie de solicitări de la persoanele cu venituri mici

03 sept. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

Direcția de Asistență Socială Iași a avut peste o mie de solicitări pentru pachetele cu alimente acordate de Uniunea Europeană. De la finalizarea redistribuirii pachetelor s-au înregistrat în mai puțin de o săptămână aproape 70 de cereri din partea ieșenilor. Aceștia vor primi produsele alimentare abia în a doua tranșă, care cel mai probabil va veni în luna octombrie 2020

Primăria Iași, prin intermediul Direcției de Asistență Socială Iași, a terminat distribuirea primei tranșe de pachete cu alimente prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, inițiat de Uniunea Europeană. Până pe data de 27 august 2020 au fost solicitări de la peste o mie de persoane din Iași. Aceste persoane fac parte din categoria persoanelor dependente, beneficiari pe liste suplimentare.

„Pentru acești beneficiari de pe liste suplimentare au fost distribuite atât pachetele disponibile după finalizarea distribuției pe listele inițiale, cât și cele obținute ca urmare a redistribuirii efectuate cu ajutorul Instituției Prefectului – Județul Iași”, au precizat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Iași.

Primăria Iași a primit peste 500 de pachete alimentare și de igienă pentru redistribuire

În perioada 17-31 august au fost oferite prin redistribuire un număr de 523 de pachete de igienă și 525 de pachete cu alimente. Ieșenii au venit să le ridice de la sediul din Șoșeaua Națională în funcție de numărul de înregistrare a cererii. Pentru distribuirea pachetelor s-a lucrat de luni până vineri, de la ora 08:30 la ora 15:30, iar pentru a finaliza cât mai repede, s-a lucrat inclusiv în zilele de sâmbătă, respectiv 22 și 29 august. Listele inițiale cuprind beneficiari de venit minim garantat sau de alocație pentru susținerea familiei și aceștia au termenul de ridicare a pachetului de 45 de zile calendaristice de la data primirii pachetelor. Totodată, pentru cererile suplimentare care cuprind beneficiari în situații critice de viață ori persoane dependente au termen de 15 zile calendaristice de la data finalizării distribuției listelor inițiale de a ridica pachetul.

A doua tranșă de pachete alimentare vor fi aduse în octombrie 2020

Distribuirea primei tranșe de pachete alimentare și de igienă a început pe 6 iulie 2020. Pachetele alimentare sunt alcătuite din: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, trei tipuri de conserve, două tipuri de gem și compot de fructe. Toate persoanele care au depus cerere până pe 27 august 2020 au fost trecute pe listele de distribuție. După această dată, în perioada 28 august și 1 septembrie au fost deja depuse 64 de cereri.

„Solicitările primite ulterior datei de 27 august vor fi onorate în momentul în care vom primi a doua tranșă de alimente, cel mai probabil în luna octombrie 2020”, au încheiat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *