Prima pagină » Local » Au crezut că au scăpat de agenții de la Rutieră, dar au fost prinși de cei de la Frontieră! Ce au pățit șoferii inconștienți, prinși cu nereguli lângă graniță! – foto

Au crezut că au scăpat de agenții de la Rutieră, dar au fost prinși de cei de la Frontieră! Ce au pățit șoferii inconștienți, prinși cu nereguli lângă graniță! – foto

20 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

A fost jale pentru șoferii prinși încălcând legea în localitățile de lângă graniță. Crezând că au reușit să îi „fenteze” pe agenții de la Poliția Rutieră, unii conducători auto au continuat să meargă liniștiți prin comunele de lângă vamă, știind că se abat grav de la lege.

Recent, în localitățile de lângă graniță, polițiștii au efectuat controale și au descoperit mai mulți conducători auto care ar fi sfidat, cu bună-știință, prevederile legale.

Doi indivizi au fost prinși la volan cu o alcoolemie care depășea cu mult limitele legale, în localitățile Trifești și Golăiești, iar în satul Osoi a fost surprins un șofer care nu avea permis de conducere corespunzător.

Doi șoferi băuți, luați prin surprindere de polițiștii de frontieră

Pe data de 17 iulie 2022, în două localități situate la graniță, au fost prinși doi șoferi care conduceau sub influența alcoolului, punând în pericol traficul. În localitatea Trifești, un ieșean, în vârstă de 48 de ani, a fost testat alcoolscopic și i s-a depistat o valoare de 0,69 mg/l.

„În jurul orei 22:00, agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pe raza localității Trifești, un autoturism înmatriculat în România, condus de un ieșean, în vârstă de 48 de ani. La solicitarea prezentării documentelor, colegii noștri au constatat faptul că emana o puternică halenă alcoolică, fiind solicitat sprijinul unui echipaj al Postului de Poliție Bivolari, în vederea testării cu aparatul etilotest. La testare a reieșit o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Denis Mihaela Lazăr.

La aceeași dată, la ora 22:30, agenții de frontieră au oprit pentru control un bărbat, în localitatea Golăiești. Întrucât mirosea puternic a alcool, oamenii legii l-au testat și au descoperit o alcoolemie extrem de mare.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, prezenta o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii indivizi au fost duși la spital pentru a li se prelua probe biologice și s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un cetățean moldovean, descoperit cu permis necorespunzător lângă graniță

În după-amiaza zilei de 16 iulie 2022, în localitatea de frontieră Osoi, a fost oprit un autoturism cu remorcă, la volanul căruia se afla un cetățean din Republica Moldova.

„Pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al Poliției de Frontieră, din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră Tomești – I.T.P.F. Iași, pe raza localității de frontieră Osoi, a efectuat semnale regulamentare de oprire pentru un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul și o remorcă, condus de un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat faptul că bărbatul nu deține permis valabil pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, Denis Mihaela Lazăr.

După ce s-ar fi prezentat fără permisul de conducere necesar, individul din Republica Moldova este acum suspectat de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv. Toți șoferii care au fost prinși încălcând grav legea lângă graniță sunt cercetați acum de oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *