Prima pagină » Economic Local » Au crescut pretențiile ieșenilor pentru petrecerea de Revelion. Restaurantele au pregătit preparate de lux, cu denumiri sofisticate. „Acum vor gama premium când vine vorba de băuturi”

Au crescut pretențiile ieșenilor pentru petrecerea de Revelion. Restaurantele au pregătit preparate de lux, cu denumiri sofisticate. „Acum vor gama premium când vine vorba de băuturi”

30 dec. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Au crescut pretențiile ieșenilor pentru petrecerea de Revelion. Aceștia se vor delecta cu preparate de lux, gătite de bucătari cu experiență. Vor consuma preparate din vită, rață, fructe de mare, carne de cerb, însă nu vor lipsi nici cele tradiționale. Rezervările s-au făcut cu cel puțin o lună înainte, iar prețurile sunt cuprinse între 450 și 750 de lei

Ieșenii vor bea șampanie Moet în noaptea de Revelion și se vor delecta cu preparate de lux, cu denumiri sofisticate. Hotelurile și restaurantele din Iași sunt ocupate la capacitate maximă, iar pregătirea petrecerii de Revelion este pe ultima sută de metri. Unul dintre cele mai căutate hoteluri pentru noaptea de Revelion este Pleiada, singurul hotel de cinci stele din Iași.

„Invariabil, meniul din seara de Revelion este unul diferit an de an, cu un dozaj echilibrat între noutate, tendințe gastronomice ale momentului și tradiție. Anul acesta, pe lângă un meniu savuros cu cinci feluri care de care mai tentante, ce reflectă experiența chefului Andrei Marfa în trei țări europene, băuturile sunt cu totul speciale, alegând paleta de lux a fiecărui tip de băutură, fie că vorbim de șampanie, vinuri sau cocktailuri.

Acest lucru se datorează atât dorinței noastre ca oaspeții să aibă parte de o experiență la superlativ, cât și unei dinamici a așteptărilor unor consumatori din ce în ce mai avizați și curioși din punct de vedere gastronomic și oenologic”, susține Dora Morhan, Brand Manager Pleiada Boutique Hotel.

Petrecăreții vor plăti 750 de lei, de persoană, pentru petrecerea de Revelion la hotelul de cinci stele.

Au crescut pretențiile ieșenilor pentru petrecerea de Revelion

La Hotel Pleiada, starter-ul va fi format din cannelloni al salmone, terină de pui forestier, cu mousse din brânză franțuzească de capră și chutney de rubarbă. De asemenea, petrecăreții vor consuma pulpă de rață în crustă, cu piure de conopidă coaptă și sos de ananas, iar la main course, respectiv felul principal, vor fi ceafă de porc slow cooked, ușor afumată, cu sos de usturoi copt, terină de cartofi cu unt și cimbrișor, salată de ardei copți.

Cei care vor petrece Revelionul la Hotel Pleiada vor avea un desert surpriză, fructe, dar și cocktailuri și băuturi din gama premium. Astfel, la miezul nopții vor consuma șampanie Moet Chandon Imperial Bruce Ice, vinuri din domeniul Bogdan, gama Primordial, dar și Amaretto Disaronno, cocktailuri alcoolice și nonalcoolice.

De Revelion, hotelurile și restaurantele sunt ocupate la capacitate maximă

Un alt hotel din Iași ce este ocupat la capacitate maximă în noaptea de Revelion este Hotel Traian. Revelionul organizat de reprezentanții hotelului va începe la ora 20:00, iar meniul va costa 600 de lei, de persoană. Astfel, la antreu vor fi tartă cu cremă fină din piept de pui și ou de prepeliță marinat în sfeclă roșie, buturugă din brânzeturi cu mango și caise confiate, brânză franțuzească de capră cu pesto rosso, rulou din curcan și porc, în crustă de ierburi aromatice.

De asemenea, tot la antreu vor avea ruladă din mușchi de vită, cu pui și ardei, buline cu spumă de somon și icre roșii, rucola cu parmezan și roșii cherry, dar și frigărui cu crevete și roșii uscate. Primul fel de mâncare este file de somon marinat în citrice, acompaniat de mousse de țelină, sote de zuchini și sos de șofran. Felul principal la Revelionul organizat la Hotel Traian este mușchi de vită cu sparanghel sote, cartof fondant și sos de hribi. De asemenea, petrecăreții au open bar, candy bar și fruit bar.

Din meniurile de Revelion nu lipsesc fructele de mare

La Cafeneaua Piața Unirii, petrecăreții vor avea, în noaptea de Revelion, bufet suedez și open bar. Astfel, vor consuma mix de fructe de mare (caracatiță, creveți, calamari), sushi, preparate din vită, somon, platouri cu brânzeturi, legume tempura, miniburger și frigărui de pui.

De asemenea, ca desert vor fi fructe, tiramisu, panna cotta, minieclere, praline, brownie cu nuttela. Pentru petrecerea de Revelion la Cafeneaua Piața Unirii, clienții au plătit 450 de lei, de persoană, cu un discount de 100 de lei pentru clienții fideli. Ieșenii au făcut rezervări pentru petrecerea de Revelion cu cel puțin o lună înainte.

Dana Buzilă: „Am pregătit, din punct de vedere gastronomic, ceva mai special”

Cei care au ales să petreacă Revelionul la restaurantul „La Castel” vor avea un meniu diversificat.

„Pentru meniul de Revelion am pregătit, din punct de vedere gastronomic, ceva mai special. Acesta conține cinci preparate culinare, respectiv o gustare imperială, o gustare rece, una caldă, un preparat din pește, felul principal, desert și băuturi alcoolice.

Gustarea imperială include acele preparate care se servesc când vin oaspeții. S-au folosit aproape tipurile de carne, rață, cerb, porc, carne de ton și lup de mare, ficat de cod, cu ingrediente mai deosebite, pentru a marca această zi specială. Roast beef cu cremă de trufe, piept de rață cu polen, fenicul și gel de citrice, ganaj de foie gras și mere, lingou de cerb cu piure de cartofi, de exemplu, la gustare rece. Am asociat vinurile în funcție de preparatele alese. Avem un desert special, cu spumă de ciocolată cu piper roșu și zmeură”, susține Dana Buzilă, general manager al restaurantului „La Castel”.

De exemplu, la gustarea imperială vor fi macarons cu somon fume, tartă cu salsa de caracatiță și migdale, spumă de avocado cu creveți. Petrecăreții vor avea pe masă și lup de mare cu ficat de cod, piure de țelină cu vanilie, sos de portocale cu busuioc și salată de alge marine sau mușchi de vită sous vide, avelină de cartofi cu trufe și sos de hribi, curmale cu spumă gorgonzola și rodii. Mâncărurile tradiționale sunt reinventate de bucătarii din Iași.

Au crescut pretențiile ieșenilor pentru petrecerea de Revelion, unde se vor distra pe muzica mixată de DJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *