@ Un renumit profesor universitar a fost dat pe mana anchetatorilor @ Cel care l-a denuntat este medic chirurg la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi @ De partea lui se afla chiar si prof. dr. Teodor Stamate, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reconstructiva
Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi. Prorectorul Dragos Pieptu, un individ cunoscut pentru scandalurile in care a fost implicat si pentru faptul ca este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un dosar privind fraudarea unor fonduri europene de la UMF, in valoare de 1,5 milioane de euro, este acuzat ca a masluit un concurs de angajare pentru postul de specialist chirurgie plastica la Spitalul Sf. Spiridon, din simplu motiv ca unicul candidat nu era pe placul lui.
Gabriel Mazilu, candidatul respins, a solicitat deja o audienta la Ministerul Sanatatii si a anuntat ca a depus plangere penala pentru abuz in serviciu si nerespectarea metodologiei. De partea lui se afla profesorul Teodor Stamante, de asemenea, membru in comisia de examinare, care spune franc ca a fost vorba despre un viciu de procedura. Prorectorul Dragos Pieptu, in schimb, neaga vehement acuzatiile.
Concursul a avut loc la sfarsitul lunii trecute
Gabriel Mazilu a fost un student exemplar si a absolvit pe primul loc examenul de specialist. A primit mai multe oferte de a lucra in spitale din strainatate, insa le-a refuzat, pentru ca si-a dorit sa profeseze in tara. La sfarsitul lunii trecute, acesta s-a prezentat la examenul organizat pentru postul de chirurg plastician, fara pic de emotii.
„Teza este strict secreta, baremul trebuind sa fie intocmit de comisia de examinare inainte de inceperea corecturii. Rezultatul tezei mele a fost de 55,65 de puncte, minimul de promovare fiind de 60 de puncte. Aceasta nota nu ma reprezinta, iar din acest motiv solicit ca teza sa fie recorectata de catre o alta comisie din tara sau din alt centru universitar. Solicit acest lucru pentru ca in timpul concursului am constatat mai multe nereguli si vicii de procedura. Dupa predarea tezei, la 12.45, domnul prorector Pieptu, in fata intregii comisii si a mea, a facut poze cu tableta subiectelor de concurs care mi-au fost date la examen, spunand el, pentru a fi trimise membrilor comisiei. Rezultatul probei scrise, conform legii, trebuia afisat in termen de maximum 24 de ore de la predarea tezei, insa acest lucru s-a intamplat abia dupa 47 de ore, dupa doua zile. De asemenea, baremul dupa care s-a facut corectarea trebuia afisat la terminarea examenului, dar nu a fost afisat nici in acest moment. Comisia s-a intrunit a doua zi, pentru a corecta teza. Acest lucru a durat sapte ore. Eu am facut contestatie, cand am vazut ca baremul nu a fost afisat si ca rezultatul nu a fost afisat in 24 de ore, ci abia pe 29 mai. Tind sa cred ca teza mea a fost citita inainte de a se stabili baremul, ceea ce este nedrept. In plus, contestatia mea a fost rezolvata de aceeasi comisie care a corectat prima data”, a explicat Gabriel Mazilu.
„A fost vorba despre un viciu de procedura”
Unul dintre membrii comisie de examinare rupe tacerea si marturiseste ca a fost, intr-adevar, vorba despre o rea-vointa a prorectorului Pieptu. „A fost vorba despre un viciu de procedura, de la bun inceput. Imediat ce s-a inceput proba scrisa, ar fi trebuit sa schitam baremul, dar explicatia a fost ca nu am fi avut timp sa facem baremul intrucat domnul prorector avea o sedinta la care trebuia sa fie neaparat prezent. La insistenta mea de a ramane sa facem baremul, acesta a spus ca trebuie sa il facem pe indelete. A doua zi, cand ne-am intalnit, baremul era deja intocmit de domnul prorector, lucru care m-a surprins. In opinia mea, unele baremuri erau facute in exces de zel. Opunerea dumnealui a fost facuta cu vehementa, in tandem cu cealalta doctorita membra a comisiei, intr-un mod pe care nu il pot descrie. De asemenea, faptul ca a facut poze, nu mi s-a parut normal”, a declarat prof. dr. Teodor Stamate, seful clinicii de Chirurgie Plastica si Reconstructiva. Prorectorul UMF neaga insa acuzatiile. „Rezultatul a fost corect, pe nivelul cunostintelor lui si va asigur ca principala mea calitate de cadru didactic este corectitudinea. Media obtinuta de dumnealui este exact ceea ce merita”, a precizat prof. dr. Dragos Pieptu, prorector al UMF.
Citeste si: INFORMATII EXPLOZIVE! Tartorii medicinei iesene au intrat intr-o belea cat casa!