Prima pagină » National » Au apărut primele imagini cu blana ursului Arthur împușcat de prinţul Emanuel Liechtenstein – FOTO

Au apărut primele imagini cu blana ursului Arthur împușcat de prinţul Emanuel Liechtenstein – FOTO

07 mai 2021, 14:24,
George Cristian în National

După ce întreaga societate civilă s-a arătat oripilată de uciderea ursului Arthur, cel mai mare urs din România şi probabil întreaga Europă, de către prinţul Emanuel Liechtenstein, în spaţiul public au apărut primele imagini cu blana animalului. Potrivit celor care au publicat imaginile, blana ursului se află într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc.

De altfel, s-a făcut o corelaţie dintre privilegiul de care a beneficiat prinţul austriac mai ales că acesta nu a intrat deloc în carantină, aşa cum era obligat de lege.

Au apărut primele imagini cu blana ursului Arthur, urs împuşcat de prinţul Emanuel Liechtenstein

Conform datelor publicate de alephnews.ro, blana ursului Arthur a apărut într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. Blana va fi prelucrată în România şi va fi transportată tocmai în Austria la reşedinţa prinţului Emanuel Liechtenstein.

Conform datelor publicate în presă, blana este una formidabilă dacă e să ţinem cont şi de exemplarul de urs împuşcat. De altfel, blană a fost depusă la firma respectivă de un cetăţean maghiar şi, după ce va fi prelucrată în totalitate aceasta va ajunge la reşedinţa de lux a prinţului din Austria.

Imaginile publicate au stârnit reacţii negative, românii comentând despre faptul că totul a fost practic o execuţie.

De la ce a pornit scandalul prinţului care l-a împuşcat pe Arthur

Conform datelor existente la această oră, prinţul austriac a venit pe data de 13 martie 2021 în România. Acestaa participat la o partidă de vânătoare. Deşi plătise o sumă consistentă pentru a primi derogare de a împuşca o ursoaică. Doar că prinţul austriac nu a ţinut cont de derogare şi l-a împuşcat pe Arthur.

Ursul era un exemplar deosebit din specia de urs brun, specie protejată legal în România şi în Europa. Ursul era socotit a fi cel mai mare din România şi probabil cel mai mare din Europa. De altfel, exemplarul era monitorizat de mai mulţi ani de Asociaţia Agent Green din Austria, cei care au şi făcut cunoscută povestea.

Contactat pentru a oferi un punct de vedere, prinţul a declarat sec că nu vrea să se implice în niciun fel în această dezbatere:
” Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul austriac.

Familia prinţului, legături strânse cu Klaus Iohannis

De altfel, presa din România a scos la iveală legătura strânsă dintre familia prinţului Emanuel Liechtenstein și Klaus Iohannis. Datele existente arată daptul că tatăl prinţului deţine o asociaţie care l-a premiat pe Klaus Iohannis cu un ordin pentru construcţia Europei. La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni a participat chiar tatăl prinţului.

În altă ordine de idei, Alina Pippidi Mungiu a scos la iveală faptul că există legături la cel mai înalt nivel mai ales din perspectiva faptului că prinţul nu a intrat în carantină atunci când a ajuns în România. Acesta a primit derogare pentru vânătoare pentru 5 zile în pofida faptului că în România există o lege referitor la carantinarea persoanelor care vin din zonele galbene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *