Prima pagină » Cancan ultimă oră » Au apărut detalii despre câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român

Au apărut detalii despre câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român

24 apr. 2024, 22:20,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Au apărut detalii despre câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. „Zeiţa de la Montreal” primeşte renta viageră maximă pentru performanţele uriaşe obţinute de-a lungul carierei.

Nadia a împlinit 62 de ani în luna noiembrie. De două decenii este stabilită în Statele Unite, în Norman, o mică localitate de lângă Oklahoma City. Fosta mare gimnastă îl are alături pe soţul ei, Bart Conner. Cei doi locuiesc într-o casă estimată la 400.000 de dolari.

Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român

Născută la Oneşti, „Zeiţa de la Montreal” are în palmares cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice. De alte trei ori a cucerit argintul şi o dată bronzul. Pentru performanţele colosale, Nadia primeşte renta viageră maximă admisă.

Nadia Comăneci încasează bani din diverse locuri, printre care și statul român, sub forma pensiei. Așadar, datorită rezultatelor excepționale obținute în timpul carierei sale de gimnastă, aceasta încasează o pensie specială de la statul român, mai exact, o sumă de este vorba despre o sumă de 13.149 lei pe lună, adică aproape 2.800 de dolari, scrie antena3.ro.

Guvernul a implementat, în luna decembrie, măsuri de austeritate pentru anulul 2024 şi a decis să nu existe o creştere a sumei care este oferită foştilor sportivi. Potrivit Ordonanței de Urgență Nr 115/2023, „rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023”.

Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice.

S-a retras din activitatea competiţională în 1984, având în palmares 25 de medalii câştigate la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene, dintre care 16 de aur.

Nadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus

Nadia Comăneci a avut o apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Premiilor Laureus. Fosta mare gimnastă a României s-a întreţinut minute în şir cu starul lui Real Madrid, Jude Bellingham, şi cu ocupantul locului 3 ATP, Carlos Alcaraz.

Spaniolii de la Marca au remarcat-o pe Nadia şi au postat o imagine cu ea.

„Fosta gimnastă Nadia Comaneci, de cinci ori campioană olimpică, primul 10 din istoria sportului său la Jocurile de la Montreal din 1976, a declarat duminică că sportul i-a oferit ‘o voce’ când avea doar 14 ani”, au scris jurnaliştii de la marca.com.

April 22, 2024, Madrid, Madrid, Spain: Nadia Comaneci attends Laureus World Sports Awards Madrid 2024 – Red Carpet at Palacio de Cibeles on April 22, 2024 in Madrid, Spain,Image: 867110877, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *