Prima pagină » National » Au apărut cireșele în piețe. Un kilogram se vinde extrem de scump
Au apărut cireșele în piețe. Un kilogram se vinde extrem de scump

Au apărut cireșele în piețe. Un kilogram se vinde extrem de scump

24 apr. 2024, 15:11,
în National

Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului.

Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu.

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea

Dacă anul trecut, kilogramul de cireșe era 100 de lei, în acest an comercianții îl vând mai scump. Cele aduse din Turcia costă 250 de lei kilogramul și există posibilitatea de a le cumpăra la caserolă, care costă 70 de lei, conform Turnu Sfatului.

O altă comerciantă a adus chiar azi fructele, iar prețul este de 150 de lei pe kilogram. Cireșele sunt din Grecia, iar dacă va exista cerere, aceasta spune că va mai aduce câteva lădițe.

În Piața Cibin din Sibiu mai găsim căpșuni românești care costă 23 de lei kilogramul, roșiile românești de Pleșoiu costă 25 de lei, o salată este trei lei, două bucăți putând fi cumpărate cu 5 lei. Legătura de usturoi verde este 1,5 – 2 lei, la fel ca și cea de ceapă.

Primele roșii românești din acest an, în piețe

De asemenea, în câteva zile, vor apărea pe piață primele roșii românești crescute în sol. În solariile celui mai mare producător din Buzău, primele tomate sunt deja coapte, însă vor ajunge în piață cu un preț pe măsură. Asta pentru că spațiile de producție au fost încălzite toată iarna, iar costurile sunt uriașe. Față de anul trecut prețurile sunt mai mari cu 10%..

Buzoianul Mircea Tatu a plantat tomate pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, în solarii încălzite. Fermierul anunță că roșiile sale vor ajunge pe tarabe după jumătatea lunii martie.

Producătorul buzoian de legume spune că preţul piperat la kilogramul de roşii, de la început, reflectă cheltuielile mari nu numai cu încălzirea solariilor, ci şi cu lucrările agricole, toate realizate prin metode naturale.

Acesta spune că o zi de încălzire îl costă 2500 de lei pe zi, iar costurile se vor regăsi în prețul roșiilor.

Chiar dacă suntem aproape de jumătatea lunii martie, solariile sunt încălzite fără oprire. Iar roșiile se coc în funcție de cum au fost polenizate.

Anul trecut primele roșii românești au ieșit pe piață cu 33 de lei kilogramul. Acum prețurile sunt cu 10% mai mari, așa că tomatele se vor vinde inițial cu 37 de lei kilogramul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`