Prima pagină » Local » Au ajuns primii pacienți la unitatea ATI mobilă din Iași. 8 persoane infectate cu noul coronavirus vor fi internate – FOTO, VIDEO

Au ajuns primii pacienți la unitatea ATI mobilă din Iași. 8 persoane infectate cu noul coronavirus vor fi internate – FOTO, VIDEO

09 apr. 2021, 17:21,
în Local

Astăzi, 9 aprilie 2021, au ajuns primii pacienți infectați cu noul coronavirus care vor fi internați în unitatea mobilă de Anestezie și Terapie Intensivă de la Iași. Astfel, 8 persoane în stare gravă vor primi îngrijiri medicale de specialitate din partea unei echipe formată din 9 cadre medicale.

Trei pacienți au aterizat pe Aeroportul Internațional Iași cu un avion SMURD din București. Pacienții au fost preluați de o ambulanță și transportați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași la unitatea mobilă ATI.

Alți cinci pacienți infectați cu Covid-19 care au o stare gravă de sănătate vor fi aduși de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Ulterior, va mai fi transferat din țară un alt pacient, însă este confirmată informația.

„Bună ziua. Astăzi vom admite, cel puţin până în prezent, 8 pacienţi, 3 de la Bucureşti (aeronava a aterizat) şi 5 din Iaşi (4 ventilati non-invaziv și 1 intubat)”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`