Prima pagină » Local » Au ajuns la Iași moaștele Sfântului Andrei Criteanul – FOTO/VIDEO

Au ajuns la Iași moaștele Sfântului Andrei Criteanul – FOTO/VIDEO

11 oct. 2023, 20:00, 1 ,
în Local

Alături de sfintele moaște ale Ocrotitoarei Moldovei, vor fi aduse anul acesta, 11.10.2023, de la ora 19:00, spre închinare, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta, Grecia), și sfintele moaște ale Sfântului Andrei Criteanul. O motivație importantă pentru alegerea acestui Sfânt supranumit „exarhul cântăreţilor bisericeşti” a fost conferită de faptul că 2023 este declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

Și în această seară, din cauza temperatorilor scăzute, oamenii au început să împartă ceai pelerinilor.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se aşteaptă ca afluxul credincioşilor să crească în următoarele zile. Racla cu moaşte a fost scoasă, sâmbătă, din catedrala ieşeană va rămâne depusă în curtea lăcaşului de cult până duminică.

Autorităţile au estimat că aproximativ 350.000 de persoane vor participa în total la pelerinajul religios de la Iaşi. Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *