Prima pagină » Local » Atracție în parcul Copou! Bănci personalizate cu versuri din poeziile lui Mihai Eminescu
Atracție în parcul Copou! Bănci personalizate cu versuri din poeziile lui Mihai Eminescu

Atracție în parcul Copou! Bănci personalizate cu versuri din poeziile lui Mihai Eminescu

13 iun. 2023, 16:39, 4 ,
BZI.ro, în Local

Modernizare inedită în parcul Copou. Mai multe bănci au fost inscripționate cu versuri din poeziile lui Mihai Eminescu și au devenit atracție pentru oamenii care se plimbă prin zonă și care vizitează municipiul Iași.

Acum, pe lângă Teiul lui Eminescu, oamenii pot citi versuri de pe băncile care au fost amplasate în parcul Copou.

Câteva dintre acestea au fost deja montate în diferite părți ale orașului. Investiția este a municipalității și face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a orașului.

„Sunt niște bănci speciale cu versuri de la poeți celebri. Am început cu Mihai Eminescu, era și logic. Le vom pune pe zonele de parc, în special în toate cartierele din Iași”, a spus Mihai Chirica primarul municipiului Iași.

Angajații de la compania de servicii Publice lucrează de câteva luni pentru a realiza băncile personalizate exact ca în marile capitale ale Europei.

„Sunt concepute de noi, la atelierul de confecții. S-a facut matrița cu greu, cu multă atenție”, Marius Albert Ghica șeful firmei de mobilier urban.

SURSA VIDEO: Cath von C.

Comentarii
  • Constantin Tănase

    Perfecte aceste bănci albe, probabil cei care le-au gândit nu cunosc faptul că zona este împânzită de ciori. Vă place să fituiți banul public cum vreți, doar sunteți stăpânii lumii!

  • @Constantin Tănase .. din cate stiu rahatul de cioara este la fel ca rahatul de la orice alta pasare .. preponderent alb .. deci s-ar vede mai rau pe culori inchise decat pe alb. Acuma nu stiu ce sa zic .. alb nu e bun .. negru nu e bun .. fara banci nu e bine .. cu banci nu e bine .. daca se face ceva nu e bine .. daca nu se face nu e bine .. tu esti fix neamul ala prost care comenteaza indiferent de subiect ..

  • Cristin Crenganiș

    Mare-i gradina Ta Doamne…..
    Cui, cum și de ce ….. îi veni o idee atât de tâmpă?!…… Cum să-ți pui dosul pe Opera Marelui Eminescu?! Chiar ne-am tâmpit ca popor, ca nație?! Nu mai avem nimic sfânt, nu mai judecăm normal, logic și corect?! De ce pângărim în asemenea măsură o bijuterie a culturii românești ?! Ce exemplu dăm generațiilor tinere prezente și ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare?!….

  • Cum oare te poti aseza cu kurul pe poeziile lui EMINESCU?????? Cine este idiotul , idiotii care au permis aceasta bataie de joc, care au avut aceasta idee , si in plus PRIMARIA SE KAKA PE BANII NOSTRI SI PE EMINESCU????? Sa dispara imediat mizeriile acestor idioti si sa se impute lor toti banii publici aruncati la gunoi. ERA O IDEE DOAR PE BANCA IN SPATE , UNDE TE REZEMI CU SPATELE SA FIE AFISATA O POEZIE NICIDECUM SI UNDE TE ASEZI CU KURUL. ASTA E IDIOTENIE SI PROFANARE, BATAIE DE JOC DE MARELE NOSTRU, ADICA TE ASEZI CU KURUL PE CARTEA INTREAGA A LUI EMINESCU????? sa li se impute banii la cei vinovati si Politia sa ia masuri, sa dispara imediat aceasta bataie de joc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *