Prima pagină » Eveniment-Social » Atracția perioadei, la Iași! Mii de ieșeni sunt așteptați, în acest week-end, la un mega-eveniment în aer liber, „Animal FEST by USV Iași – UPDATE, GALERIE FOTO, VIDEO

Atracția perioadei, la Iași! Mii de ieșeni sunt așteptați, în acest week-end, la un mega-eveniment în aer liber, „Animal FEST by USV Iași – UPDATE, GALERIE FOTO, VIDEO

21 mai 2022, 02:00, 1 ,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Astăzi, 21 și mâine, 22 mai 2022, mii de ieșeni sunt așteptați, în acest week-end, la un mega-eveniment în aer liber, „Animal FEST by USV Iași”. Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” organizează cea de a doua ediție a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”.

Acesta va avea loc în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby, iar în cadrul manifestării vor avea loc o serie de activități dintre care amintim: concurs chinologic cu premii, demonstrații de dresaj și agilitate, progresie de dresaj cai, vizitarea Muzeului de Anatomie „Prof. Dr. H. C. Vasile Coţofan” și Compartimentului de Urgențe ale Facultății de Medicină Veterinară. Printre speciile ce vor putea fi admirate în cadrul evenimentului enumerăm: câini, cai, iepuri și păsări ornamentale.

 

Mii de ieșeni sunt așteptați, în acest weekend, la un mega-eveniment în aer liber, „Animal FEST by USV Iași”

Acest eveniment organizat de USV Iași își dorește să aducă aproape cetățenii Municipiului Iași, cu scopul de face cunoscută contribuția permanentă la formarea de specialiști în domeniul Științelor Vieții, care să contribuie la dezvoltarea comunității locale.

„Este un eveniment de amploare, cu mulți participanți, cu multe activități, da și cu multe surprize. Vor fi demonstrații de dresaj cu câinilor utilitari, concurs canin de frumusețe, echitație, expoziții cu păsări ornamentale, animale mici și animale de fermă. Fiecare facultate din cadrul USV Iași își va aduce aportul la eveniment cu standuri, unde se vor etala serviciile și produsele specifice, realizate de către studenți și cadre didactice. Va fi un impact foarte mare pentru cei care vor veni. Mai menționez și vizite programate la Muzeul de Anatomie și Spitalul veterinar din sediul Facultății de Medicină Veterinară. În cadrul acestui eveniment, vom avea ca parteneri și producători locali, care își vor prezenta propriile produse. Așteptăm la acest eveniment, copii și părinți într-un număr cât mai mare”, a declarat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară a USV Iași.

Programul celor două zile de la „Animal FEST by USV Iași 2022  

Din momentele prinse în programul celor două zile pot fi enumerate și prezentarea animalelor oferite spre adopție în cadrul târgului „Adoptă și tu” de la USV Iași. Proprietarii care doresc să își înscrie animalele la concursuri o pot face cu jumătate de oră înaintea deschiderii evenimentului, sau au putut face asta on-line. Astfel, astăzi (21 mai 2022), programul începe la ora 10.00 cu discursul rectorului USV Iași, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu și a invitaților. Urmează, de la ora 10:30 – demonstrație de dresaj, Școala de dresaj Marcel Trif din Iași, 11:00 – 13:00 cu concurs chinologic, 13:00-13:30 cu demonstrație de dresaj a echipelor chinotehnice din cadrul Poliției de Frontieră Iași iar, între 13:40 și 16:00 de o demonstrație progres cu cai de la Roman.

Expoziția standurilor facultăților USV Iași și defilare cu caii și polițiștii Serviciului de Poliție Călare Iași

Programul mai cuprinde: expoziția standurilor facultăților USV Iași, defilare caii și polițiștii Serviciului de Poliție Călare Iași, expoziție păsări ornamentale, expoziție animale mici, expoziție animale de fermă (vaci, capre, oi), expoziție de produse agro-alimentare ale producătorilor locali (Prisaca Moldova, Morărița, Capra Noastră, Veera, OnLeaf, Codrul Boieresc). Va fi și expoziție de utilaje si echipamente Agricole, expoziție „Neleas Art” și ”În creion”, târg adopții câini, vizita Muzeului de Anatomie și a Spitalului Clinic pentru Animale de Companie – USV Iași.

Apoi, duminică, 22 mai programul începe la ora 10:00 cu echilibristică pe cal și demonstrație de anduranță cu cai, de la 10:30 la 11:30 cu Clara Minciuc. Așadar, mii de ieșeni sunt așteptați, în acest week-end, la un mega-eveniment în aer liber, „Animal FEST by USV Iași”.

Comentarii
  • Mare atentie la modul de comportare cu animalele si pasarile,nu le pupati in bot,nu dormiti in pat cu ele,nu mancati din acelasi vas sau aliment!.Autoritatile medicale din Spania,Olanda,Belgia iar la OMS s-a deschis ancheta pentru ca,se banuieste ca virusul care da VARIOLA MAIMUTEI,se transmite cu mare usurinta prin intermediul animalelor si pasarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *