Prima pagină » Business în România » ATP Trucks, producător românesc de camioane, vrea să-și mărească capacitatea de producție

ATP Trucks, producător românesc de camioane, vrea să-și mărească capacitatea de producție

08 aug. 2024, 07:37,
George Cristian în Business în România

ATP Trucks, producător românesc de camioane vrea să-și mărească capacitatea de producție printr-un nou centru în Baia Mare. Va fi a doua uzină de acest fel din România a producătorului care are 100% capital românesc.

ATP Bus este un autobuz 100% românesc, electric, care este produs tot în România. Compania încearcă să impună propriul autobuz electric în fața autorităților locale din România

ATP Trucks vrea să-și mărească capacitatea de producție

Recunoscută pentru camioanele Truston care sunt frecvent întâlnite pe șantierele din țară și pentru eforturile de a introduce autobuze electrice în fața autorităților locale din România, compania ATP Trucks Automobile din Baia Mare a inițiat un proiect semnificativ de extindere a activității sale.

Mircea Cirț, antreprenorul care deține ATP Trucks Automobile prin intermediul ATP Holding, a menționat încă din vara anului trecut, la patru ani de la înființarea companiei, că proiectul de extindere a capacității de producție este pe cale de a deveni realitate.

„Ne angajăm să rămânem flexibili și să ne adaptăm la schimbările pieței. Având în vedere această direcție, ne-am propus să extindem unitatea noastră de producție, pentru a răspunde atât nevoilor comunității noastre, cât și cerințelor clienților noștri,” a declarat Mircea Cirț în urmă cu un an.

În ianuarie 2024, ATP Trucks Automobile a solicitat aprobarea de mediu pentru construcția unor noi facilități, incluzând hale de producție, clădiri administrative, o poartă de acces, împrejmuiri și drumuri de acces pe Bdul Regele Mihai I din Baia Mare, strada Islazului.

Planul de extindere implică construirea a două hale de producție cu o suprafață totală de aproximativ 14.000 mp și respectiv 17.000 mp, care vor fi destinate asamblării de camioane și autobuze. De asemenea, se pare că Mircea Cirț plănuiește o etapă suplimentară de extindere în următorii doi ani, conform surselor locale.

ATP Bus a fost prezentat și la Iași

În urmă cu doi ani, în 2022, ATB Bus a ajuns la Iași. Printre orașele în care acesta a circulat se numără: Oradea, Brăila, Făgăraș, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Sibiu, Sighișoara, Bistrița, Satu Mare, București și Bacău.

„ATP Bus, cu omologare europeană, este o reală soluție pentru mobilitate urbană – pentru că orașele nepoluate devin o prioritate în întreaga lume. Poate fi configurat și adaptat cerințelor utilizatorilor iar evaluările obținute în urma numeroaselor testări în țară au fost foarte bune, multe aprecieri din punct de vedere tehnic au fost peste așteptări”, a precizat directorul general ATP Motors – distribuitorul produselor ATP Trucks, Lucian Varga.

În 2023, ATP Trucks Automobile a raportat o cifră de afaceri de 59.187.952 lei, semnificativ mai mare decât în anul precedent, când s-a ridicat la 14.923.429 lei. De asemenea, profitul net al companiei a crescut de la 1.135.715 lei în 2022 la 1.734.902 lei în 2023.

ATP Trucks Automobile face parte din ATP Group, o companie cu capital 100% românesc, specializată în fabricarea vehiculelor pentru transport rutier și de persoane. ATP Group activează în sectorul auto din 1995, inițial ca furnizor de piese și accesorii, și acum se prezintă ca un integrator de soluții pentru mobilitatea persoanelor și a mărfurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *