Prima pagină » Titlurile zilei » Atitudine golănească din partea șoferilor din Iași! Au transformat trotuarele din Cantemir în parcare privată: „Dacă e un copil sau bătrân, îl ia pe capotă”

Atitudine golănească din partea șoferilor din Iași! Au transformat trotuarele din Cantemir în parcare privată: „Dacă e un copil sau bătrân, îl ia pe capotă”

10 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Localnicii din cartierul Cantemir au ajuns la capătul răbdării din cauza șoferilor. Aceștia nu mai au pe unde să meargă, deoarece trotuarele sunt pline de mașini parcate neregulamentar

Oamenii din cartierul Cantemir sunt revoltați, deoarece sunt nevoiți să își pună viața în pericol. Trotuarele sunt pline de mașini parcate neregulamentar. Primăria Iași chiar a pus pavele pe cele de pe aleea Rozelor și aleea Decebal, însă șoferii le-au ocupat a doua zi.

Oamenii din cartierul Cantemir sunt terorizați de șoferi

La sfârșitul lunii iulie 2024, muncitorii au finalizat lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe aleea Decebal și aleea Rozelor. În zonă, sunt Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, astfel că elevii trebuie să fie în siguranță când se îndreaptă spre cursuri. Totuși, imediat după ce au fost terminate lucrările, a doua zi, trotuarele erau pline de mașini parcate neregulamentar. Oamenii sunt nemulțumiți, deoarece reabilitarea a fost inutilă, pietonii fiind nevoiți să meargă tot pe mijlocul străzii.

„După ce s-a sfârșit anul școlar, au venit muncitorii și au început lucrările la aceste porțiuni de trotuar. Au finalizat, în câteva săptămâni, de pus toate pavelele, iar după surpriză, oamenii nu au pe unde să treacă pentru că s-a umplut imediat de mașini parcate. Lumea trebuie să meargă tot pe mijlocul străzii, ce rost mai are acel trotuar acum. Problema este că l-au făcut cu borduri joase care sunt perfecte pentru a urca cu mașina. Am sunat și la poliție, am anunțat, dar cu siguranță că nu vor reuși să facă nimic. Înțeleg că nu sunt locuri de parcare, dar trebuie să ne gândim dacă trece un copil sau un bătrân, îl ia pe capotă. Așa se întâmplă prin Iași, dacă 30 de șoferi încalcă legea, se consideră că este prea mare efortul de a da amendă și se permite încălcarea legii. Eu trec în fiecare zi pe strada respectivă și văd ce se întâmplă”, povestește Alexandru Aaniței, un localnic din zonă.

Localnicii din zonă cer ca primăria să intervină din nou și să ridice bordurile sau să pună popice pentru a împiedica șoferii să mai încalce legea flagrant.

„Eram bucuroși când am văzut că au început să pună pavele noi, însă degeaba, că imediat după ce au terminat lucrările, au și apărut mașinile parcate. Trebuie să fie ridicate bordurile și puse bare de metal, cum este prin fața liceului, că altfel nu ai nicio șansă să mergi pe trotuar. Ești forțat să circuli ilegal, ca pieton, iar oricând poate trece o mașina în viteză. Nu este vina pietonilor că nu sunt locuri de parcare, noi doar vrem să trăim decent, doar că unii vor să își parcheze mașina chiar în fața intrării în bloc”, a spus Valentina, o localnică de pe aleea Decebal.

Numărul de mașini este mult prea mare

Deși polițiștii locali din Iași intervin la solicitările cetățenilor, astfel de situații se întâlnesc în toate cartierele din oraș. Lipsa locurilor de parcare se simte foarte mult. Totuși, șoferii sunt extrem de comozi și aleg să parcheze neregulamentar doar ca să fie cât mai aproape de casă.

„Noi avem zilnic patrule pe aceste străzi, avem echipe de intervenții și de Rutieră care supraveghează constant zona. Au fost făcute sesizări de cetățeni cu anumite situații la care am intervenit. Am avut intervenții în trecut, cu privire la mașinile parcate neregulamentar și s-au pus popice”, a transmis Liviu Zanfirescu.

Oamenii din cartierul Cantemir vor ca șoferii să fie mai conștienți de atitudinea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *