Prima pagină » Local » Ați mers vreodată cu un taxi? Mulțumiți-i lui Dumnezeu că nu a condus el! Era băut bine când a fost tras pe dreapta de polițiștii ieșeni!
Ați mers vreodată cu un taxi? Mulțumiți-i lui Dumnezeu că nu a condus el! Era băut bine când a fost tras pe dreapta de polițiștii ieșeni!

Ați mers vreodată cu un taxi? Mulțumiți-i lui Dumnezeu că nu a condus el! Era băut bine când a fost tras pe dreapta de polițiștii ieșeni!

31 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii ieșeni au pedepsit un taximetrist acuzat că a urcat băut la volanul unui autoturism. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Sorinel Deloiu la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru conducere sub influența alcoolului. În plus, ieșeanul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții de la Primăria comunei Miroslava sau de la Consiliul Local al comunei Miroslava

Un taximetrist din Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a fost prins băut la volan! Polițiștii l-au luat ca din oală pe ieșean! Bărbatul nu se aștepta să fie descoperit atât de ușor!
În urma incidentului, judecătorii l-au pedepsit pe Sorinel Deloiu. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Sorinel Deloiu la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unei instituții de la Primăria comunei Miroslava sau de la Consiliul Local al comunei Miroslava, pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Taximetristul Sorinel Deloiu, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul lui Sorinel Deloiu (55 de ani) a început pe data de 9 septembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe șofer sub acuzația de conducere sub influența alcoolului. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut între 26 și 27 februarie 2020. Ulterior, în perioada 27 februarie – 26 aprilie 2020, bărbatul a fost pus sub control judiciar.

„Pe 25 februarie 2020, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Logan, deplasându-se pe drumul public, pentru aproximativ 500 de metri, până în imediata apropiere a magazinului Mega Image, din satul Valea Adâncă. Ulterior, inculpatul a condus autoturismul la un alt magazin, denumit «La Iolina», pentru a cumpăra alimente. De la magazin, inculpatul a condus autoturismul către adresa de domiciliu. În timp ce conducea autoturismul și când se pregătea să efectueze virajul la stânga, deși a văzut că din sens opus se apropia un autoturism căruia trebuia să îi acorde prioritate, a continuat manevra de virare la stânga.

Imediat după ce inculpatul a intrat pe strada respectivă, acesta a observat că după el venea din spate o autospecială de Poliție, care avea pornite semnalele luminoase, dar a continuat să conducă autoturismul pe o distanță de aproximativ 200 de metri, fiind însă ulterior oprit pe partea dreaptă a drumului. Întrucât inculpatul mirosea a alcool, el a fost dus la sediul Serviciul Rutier Iași, unde a fost testat alcoolscopic cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, inculpatul a fost dus la Spitalul «Prof. dr. Nicolae Oblu», din Iași, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,53 g/l alcool pur în sânge la prima probă și 2,30 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ieșeanul a recunoscut că a băut țuică

În urma incidentului, oamenii legii au întocmit un dosar penal pe numele taximetristului ieșean Sorinel Deloiu. La audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei. Acesta le-a declarat anchetatorilor că, pe 25 februarie 2020, a fost la serviciu, folosind autoturismul tip taxi, marca Dacia Logan, unde a efectuat transport public de persoane în regim taxi, în intervalul orar 4:00 – 14:00, după care acesta a plecat acasă.
Bărbatul a mai spus că, în timp ce era acasă, în jurul orei 15:30, a băut aproximativ 200 de mililitri de țuică, singur, iar, ulterior, ar fi mâncat o salată de legume. În acest timp, el ar fi fost sunat pe telefonul personal de către soția sa, care i-a cerut acestuia să o aștepte în apropierea magazinului Expomobila la ora 19:00, când urma să plece de la serviciu. Atunci, acesta a urcat în mașină și a pornit pe drumul public.

„Consecințele consumului iresponsabil de alcool de către inculpat ar fi putut fi dramatice, putându-se solda chiar cu pierderi de vieți omenești și, tocmai de aceea, alcoolul mai este cunoscut și după supranumele «cancerul volanului»”, au arătat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *