Prima pagină » Actualitate » Ați luat-o cu toții razna? Ești proprietarul unui apartament dat în chirie și chiriașii consumă în el substanțe interzise? E lege: riști 5 ani de închisoare!

Ați luat-o cu toții razna? Ești proprietarul unui apartament dat în chirie și chiriașii consumă în el substanțe interzise? E lege: riști 5 ani de închisoare!

07 iun. 2024, 12:17,
BZI.ro, în Actualitate

Proprietarii de apartamente în care chiriașii consumă droguri riscă ani grei de închisoare, conform noii legi promulgate de președintele Klaus Iohannis. PNL-PSD în frunte cu Klaus Iohannis pare că au luat-o razna!

Klaus Iohannis a semnat o lege de noaptea minții! Proprietarii a căror chiriași se droghează, pasibili de închisoare

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care legea aduce schimbări esențiale în prevenirea și combaterea traficului de droguri și a altor substanțe psihoactive. Conform noilor reglementări, furnizarea de substanțe psihoactive care duc la decesul unei persoane poate atrage o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare. De asemenea, sancțiunile pentru consumul sau finanțarea traficului de droguri sunt înăsprite.

Legea, adoptată pe 14 mai de Camera Deputaților și inițiată de senatorul Robert Cazanciuc, introduce pedepse aspre, inclusiv închisoare de până la 25 de ani pentru furnizarea de substanțe psihoactive cu consecințe letale. De asemenea, prevede sancțiuni mai dure pentru cei care furnizează droguri minorilor sau facilitează consumul în anumite locații.

Proprietarii, chiriașii sau administratorii clădirilor unde se consumă droguri pot primi până la 5 ani de închisoare, subliniind responsabilitatea acestora de a preveni activitățile ilegale pe proprietățile lor. Legea prevede și majorarea cu o treime a pedepselor pentru traficanții care operează în locuri sensibile, cum ar fi spitalele, școlile sau penitenciarele, pentru a proteja mai eficient comunitățile vulnerabile.

Proprietarii de apartamente trebuie să prevină consumul de droguri?

Ați înnebunit? În textul de lege se arată că proprietarii trebuie să prevină consumul de droguri! Poliția Română pasează responsabilitatea pe un proprietar care nu are de unde ști ce face chiriașul său în apartament. În fond, proprietarul este obligat să păstreze intimitatea chiriașului. Legea este absolut clară în legătură cu acest aspect!

În primul rând, este important să discutăm despre dreptul la o locuință adecvată. În calitate de chiriaș, ai dreptul să locuiești într-o proprietate sigură și corespunzătoare. Proprietarul are responsabilitatea de a asigura un mediu de locuit adecvat și de a efectua reparațiile necesare într-un timp rezonabil pentru ambele părți.

De asemenea, ai dreptul la utilizare și intimitate. Ai dreptul de a folosi proprietatea într-un mod rezonabil, conform scopului pentru care a fost închiriată. Proprietarul trebuie să respecte intimitatea ta și este obligat să solicite acordul tău înainte de a intra în locuință, cu excepția cazurilor speciale.

Un alt drept esențial pentru chiriași este dreptul la informații clare. La semnarea contractului de închiriere, ai dreptul să primești informații detaliate și complete despre termenii și condițiile închirierii.

Așadar, vă imaginați cum poate un proprietar să fie condamnat la închisoare pentru că ai lui chiriași se droghează! Este de noaptea minții cum Guvernul PSD-PNL împreună cu Klaus Iohannis dau legi după ureche.

Comentarii
  • „Proprietarii, chiriașii sau administratorii clădirilor unde se consumă droguri” nu sunt politie – tot ce trebuie sa stii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *