Prima pagină » Titlurile zilei » Ați încercat ultima fiță, oul strălucitor? Un trend viral de pe TikTok face furori, iar ieșencele sunt înnebunite după acesta – FOTO/VIDEO

Ați încercat ultima fiță, oul strălucitor? Un trend viral de pe TikTok face furori, iar ieșencele sunt înnebunite după acesta – FOTO/VIDEO

14 apr. 2023, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN, în Titlurile zilei

Un nou trend viral pe TikTok a apărut de câteva zile. Oul strălucitor sau oul diamant a luat locul tradiționalului ou roșu de Paște. Reporterii BZI au făcut acest experiment prin care au verificat dacă oul poate fi transformat într-o decorațiune strălucitoare. La final au avut parte de o surpriză

Oul strălucitor sau oul diamant face furori pe TikTok de câteva zile. O postare a unei utilizatoare a creat isterie pe rețelele de socializare, astfel că atât ieșencele, cât și alte persoane din România au încercat trendul devenit viral pe TikTok. Reporterii BZI au încercat acest experiment pentru a verifica dacă, într-adevăr, oul poate deveni strălucitor sau totul este o metodă de a atrage cât mai multe like-uri.

Toate etapele au fost filmate, iar surpriza de la final ne-a lăsat fără cuvinte. Pașii sunt simpli, iar pentru oul strălucitor e nevoie de numai 3 ingrediente, respectiv vin roșu demidulce sau dulce, un ou și o linguriță de zahăr. Într-un vas se pun oul și vinul, cât să acopere oul, cu o linguriță de zahăr, iar apoi se pun la fiert, timp de 15-20 de minute. Se amestecă din când în când, iar după ce oul a fiert se ia vasul de pe foc și se lasă peste noapte în soluția obținută în urma fierberii.

A doua zi, reporterii BZI au avut o surpriză. Oul era acoperit de o coajă roșie, închisă la culoare, cu sclipici. Cei care au folosit vinul alb în loc de vin roșu, după cum se observă în postările de pe TikTok, au obținut un ou acoperit de o crustă albă, strălucitoare. Vinul rose face ca oul să aibă o crustă roz spre alb, strălucitoare. Așadar, trendul de pe TikTok este real, iar ieșencele vor avea, anul acesta, pe masa de Paște, ouă glamorous.

Un nou trend viral pe TikTok face furori în rândul utilizatorilor

În ultimii ani au apărut diferite trenduri pe TikTok în ceea ce privește vopsirea ouălor. Unul dintre acestea este colorarea ouălor pentru Paște cu șervețele. E nevoie de șervețele, colorant pentru ouă, de diferite nuanțe, apă fierbinte, oțet și bețișoare pentru urechi.

Se pune apa fierbinte într-un vas sau castron, se adaugă colorant alimentar, o linguriță de oțet în fiecare castron și se amestecă foarte bine. Se pune câte un bețișor de urechi în fiecare castron, se împachetează oul cu un șervețel foarte bine și se sigilează la capăt. Oul rămâne în șervețel și se lasă deoparte până se usucă.

Ieșenii plătesc mai mult pentru masa de Paște

Coșul de cumpărături de Paște este mai scump anul acesta. Piețele și magazinele din Iași s-au aglomerat de ieri dimineață, de la primele ore. Clienții au venit să calculeze cam cât ar costa produsele pentru masa de Paște, dar au rămas cu un gust amar. Prețurile au crescut cu cel puțin 30 la sută la toate produsele, cu câteva zile înainte de Paște. Primele calcule arată că, pentru o familie cu un copil, costurile pentru masa de Paște sunt de cel puțin 2.000 de lei.

Astfel, pentru un cozonac sau o pască, ieșenii plătesc între 25 și 30 de lei, dacă decid să cumpere din supermarketuri, dar, dacă vor să achiziționeze din cofetării, achită între 110 și 150 de lei pentru un cozonac și 90 de lei pentru pască. Gospodinele care aleg să facă acasă cozonacul plătesc mai mult pentru miezul de nucă, 25 sau 30 de lei pe kilogram, dar și pentru ouă, 1,5 lei pentru un ou de casă.

De asemenea, un nou trend viral de pe TikTok a apărut despre rețetele de cozonac.

Comentarii
  • „Isterie”, „au innebunit”……… Doamne fereste! Tratati-va oameni buni, sunt locuri pe Sos. Bucium, la o unitate medicala de profil.

  • Cand minunatii reporteri de la groteasca publicatie nu mai au ce scrie, inventeaza subiectiele de toata jena

  • Femeile – si nu doar ele – se dau in vant dupa oua, oricand. Chiar daca nu sunt stralucitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *