Prima pagină » Actualitate » Aterizare de urgență! El este bărbatul care a murit în timpul zborului Paris – Cluj. Când îi va fi repatriat trupul neînsuflețit
Aterizare de urgență! El este bărbatul care a murit în timpul zborului Paris - Cluj. Când îi va fi repatriat trupul neînsuflețit

Aterizare de urgență! El este bărbatul care a murit în timpul zborului Paris – Cluj. Când îi va fi repatriat trupul neînsuflețit

07 aug. 2024, 12:20, 1 ,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Un tânăr român a suferit o problemă gravă de sănătate în timpul unui zbor, unde călătorea împreună cu soția sa însărcinată pentru a-și vizita mama și a-i aduce vestea că vor deveni părinți. Bărbatul a murit în timpul zborului Paris – Cluj.

„Este însărcinată şi chiar voia să-i dea vestea mamei lui Mişu şi că o să aibă surpriza băieţel sau fetiţă”, a spus vărul bărbatului, potrivit observatornews.ro.

Bărbatul care a murit în timpul zborului Paris – Cluj avea 33 de ani

Incidentul s-a petrecut marți, în timpul zborului pe ruta Paris – Cluj. Tânărul, în vârstă de 35 de ani, a început să se simtă rău la scurt timp după decolare, ceea ce a dus la o aterizare de urgență pe aeroportul din Frankfurt.

Cuplul locuia în Paris și plănuise o vacanță în Negrești-Oaș, județul Maramureș, unde urmau să împărtășească familia vestea că vor avea un copil. Din nefericire, bărbatul nu a mai apucat să dea această veste celor dragi.

La aproximativ o oră după decolarea din Paris, starea bărbatului s-a deteriorat rapid, forțând echipajul să solicite aterizarea de urgență. Însoțitorii de bord au intervenit prompt, oferindu-i primul ajutor.

Zborul, care decolase la ora 6:00 și trebuia să ajungă la Cluj la ora 9:00, a fost redirecționat spre Frankfurt în jurul orei 7:00, unde echipajul medical de la sol a preluat cazul. În ciuda eforturilor depuse timp de 30 de minute pentru a-l stabiliza, starea tânărului nu s-a ameliorat.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare, unde medicii germani au confirmat decesul său, cauza probabilă fiind un stop cardio-respirator.

Avionul, un Boeing 737 MAX 8-200, care opera zborul Ryanair FR9548, a ajuns cu o întârziere de cinci ore pe aeroportul din Cluj-Napoca, aterizând la ora 14:23. În zilele următoare, corpul tânărului urmează să fie repatriat în România.

Alertă medicală și pe aeroportul Otopeni

În luna aprilie, aeroportul Otopeni a fost plasat sub alertă medicală după ce un pasager care călătorea din Germania a suferit o problemă de sănătate în timpul zborului.

Primele informații sugerează că bărbatul ar fi avut o afecțiune cardiacă, care s-a agravat pe parcursul călătoriei.

Din cauza urgenței medicale neașteptate, pilotul cursei venite din Dortmund a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul Otopeni.

Pasagerul a avut nevoie de asistență medicală imediată după ce a suferit o criză la bord.

Echipajul a alertat aeroportul Otopeni despre situația critică, iar la aterizare, avionul a fost întâmpinat de o ambulanță pregătită să intervină de urgență.

Un alt incident în care a fost implicat un avion de pasageri cu destinația București a avut loc zilele trecute. De această dată nu a fost vorba despre o alertă medicală ci de probleme tehnice. Un avion Air France a fost obligat să aterizeze de urgență la Budapesta. Piloţii au sesizat o problemă tehnică chiar înainte de a intra în spaţiul aerian al României.

Pasagerii au fost debarcaţi şi au rămas peste noapte în Budapesta, fiind aduși în țară cu o altă cursă, a doua zi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *