Prima pagină » Actualitate » Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia! Această destinație turistică se închide din cauza unui nou val de caniculă
Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia! Această destinație turistică se închide din cauza unui nou val de caniculă

Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia! Această destinație turistică se închide din cauza unui nou val de caniculă

17 iul. 2024, 17:40,
BZI.ro, în Actualitate

Acropola din Atena va fi închisă publicului miercuri, 17 iulie, în cele mai fierbinți ore ale zilei, pentru a doua oară într-o lună, din cauza unui nou val de căldură în Grecia, a anunțat Ministerul Culturii, conform AFP și transmis de Agerpres.

„Din cauza prognozei de temperaturi ridicate, situl Acropole va fi închis între orele locale 12:00 și 17:00 (09:00 GMT – 14:00 GMT)”, a anunțat ministerul într-un scurt comunicat.

Conform serviciului meteorologic EMY, temperaturile vor depăși 43 de grade Celsius în anumite zone din Grecia continentală, în special în regiunile centrale și sudice.

În regiunea Attica, care înconjoară Atena, se estimează că temperaturile la amiază vor ajunge la 40 de grade Celsius.

Grecia a fost afectată de un val de căldură precoce

Acropola din Atena, un monument antic iconic și cel mai vizitat sit din Grecia, a fost deja închisă publicului două zile consecutive la mijlocul lui iunie, când Grecia a fost afectată de un val de căldură precoce.

Grecia, obișnuită cu temperaturile ridicate, a înregistrat marți temperaturi de peste 40 de grade Celsius în mai multe regiuni pentru a noua zi consecutiv, potrivit meteo.gr, site-ul Observatorului Național din Atena.

Meteorologii prevăd că valul de căldură va atinge apogeul miercuri și joi.

Protecția civilă a avertizat miercuri despre un „risc foarte ridicat” de incendii în mai multe regiuni, inclusiv în Attica.

Acropola, care include Partenonul, templul zeiței Atena din secolul al V-lea î.Hr., este un sit UNESCO de Patrimoniu Mondial.

Anul trecut, Acropola a înregistrat un număr record de 4 milioane de vizitatori, o creștere de peste 31% față de anul anterior.

Între ianuarie și sfârșitul lunii martie 2024, numărul vizitatorilor a crescut din nou cu peste 50% față de aceeași perioadă din 2023, conform Oficiului Național de Statistică Elstat.

Numărul vizitatorilor continuă să crească, în mare parte datorită turiștilor de pe navele de croazieră care fac escală la Pireu, marele port din apropierea Atenei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *