Prima pagină » Actualitate » Atenționare DSP Constanța! Nu faceți baie în apa din zonele plajelor Vadu și Corbu
Atenționare DSP Constanța! Nu faceți baie în apa din zonele plajelor Vadu și Corbu

Atenționare DSP Constanța! Nu faceți baie în apa din zonele plajelor Vadu și Corbu

02 aug. 2024, 13:40, 2 ,
în Actualitate

Direcția de Sănătate Publică Constanța informează că testele de apă prelevate din zonele plajelor neamenajate din localitățile Vadu și Corbu au arătat niveluri ridicate de E.coli, motiv pentru care se recomandă evitarea scăldatului până la remedierea situației, potrivit News.ro.

„În apele din zona plajelor neamenajate din localitățile Vadu și Corbu, județul Constanța, probele prelevate au arătat o concentrație de bacterii coliforme (Escherichia Coli) peste limitele admise. În aceste condiții, sfătuim publicul să evite îmbăierea în aceste zone până când situația va reveni la normal”, a declarat DSP Constanța.

Alertă pe plajele Vadu și Corbu. Sunt niveluri ridicate de E.coli

Direcția de Sănătate Publică va efectua noi teste de control, ale căror rezultate vor fi comunicate publicului.

Instituția subliniază că această problemă nu afectează celelalte zone de îmbăiere din stațiunile de pe litoralul Mării Negre, care rămân sigure pentru sănătate.

Autoritățile vor continua să monitorizeze și să comunice rezultatele probelor de control. Alte plaje de pe litoralul Mării Negre sunt conforme și nu prezintă riscuri pentru sănătate, a precizat instituția.

Medicul epidemiolog Emilian Popovici a atras recent atenția că este important să evităm îmbăierea în locurile neautorizate, unde există riscul contaminării cu agenți patogeni.

„Copiii când fac baie, ajung involuntar să înghită apă și atunci pot să înghită și agenții patogeni care să genereze boli”, a declarat anterior specialistul.

Tarife astronomice pe plajele din România

Turiștii care își petrec vara aceasta pe litoralul românesc se confruntă cu prețuri mai ridicate comparativ cu anul trecut. Mulți dintre cei care se află acum la mare recunosc că se așteptau la scumpiri, dar au descoperit că realitatea depășește estimările lor de buget.

O zi pe litoralul sudic poate ajunge să coste o familie până la o mie de lei, conform Digi24.

În partea de nord a litoralului, unde prețurile sunt și mai mari, cheltuielile pot chiar să se dubleze.

Pentru a face față acestor creșteri de prețuri, turiștii încearcă să-și planifice bugetul zilnic încă de acasă, dar nu reușesc întotdeauna să se încadreze în suma stabilită.

În Eforie Nord, unde prețurile pentru cazare variază între 300 și 600 de lei pe noapte, turiștii trebuie să aloce suplimentar între 200 și 500 de lei pe zi pentru mâncare, băuturi și divertisment. În alte stațiuni, aceste costuri sunt chiar mai ridicate.

„Venim din Mamaia Nord, acolo totul e dublu”, spune un turist.

Cristian Bărhălescu, președintele ANAT Sud Est, explică faptul că piața ajustează cererea: „Vedem că românii penalizează clar pe cei care nu oferă servicii de calitate în raport cu prețul”.

Chiar dacă o vacanță în străinătate ar putea fi mai accesibilă, mulți români aleg să meargă la mare în țară, motivul principal fiind distanța, dar și confortul dat de familiaritatea cu serviciile medicale locale.

Deși litoralul românesc a devenit mai puțin atractiv din cauza prețurilor mari, există și opțiuni mai accesibile. În fiecare stațiune există magazine alimentare, terase, tonete cu gustări și autoserviri pentru cei care doresc mese mai puțin costisitoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *