Prima pagină » Titlurile zilei » Atenție! Un medicament „minune”, promovat în mediul online, demascat de medicii ieșeni! Cardiologii spun că cei care l-au consumat sunt în pericol

Atenție! Un medicament „minune”, promovat în mediul online, demascat de medicii ieșeni! Cardiologii spun că cei care l-au consumat sunt în pericol

01 aug. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Cardiline, un medicament „minune” promovat în mediul online, demascat de medicii ieșeni. Producătorii promit bolnavilor că se vor vindeca de toate afecțiunile cardiovasculare dacă îl cumpără. Medicii cardiologii avertizează că cei care l-au luat sunt în pericol

Medicamentul Cardiline, extrem de promovat în mediul online, poate fi foarte periculos, spun medicii cardiologi ieșeni. Aparent, prețul produsului este acum redus de la 318 lei la 159 de lei, tocmai pentru a atrage și mai mulți cumpărători. Mulți ieșeni cu boli cardiovasculare cad în plasa de a cumpăra medicamente de pe internet fără prescripție medicală, fără a consulta un medic specialist, în speranța că pot fi mai utile decât cele prescrise de către medicul curant. Medicii ieșeni spun că producătorii acestor produse sunt ghidați doar de interese financiare, neglijând faptul că cei creduli îl vor cumpăra, iar starea lor de sănătate s-ar putea agrava.

Dr. Dan Tesloianu, medic cardiolog: „Este o aberație să credem că un produs rezolvă toate bolile cardiovasculare, este o informație absolut falsă”

Cardiline este prezentat în mediul online ca fiind pastila minune prin care cumpărătorii se pot vindeca de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, boli coronariene, criza hipertonică, insuficiență renală și diabet. Medicii cardiologi ieșeni spun că nu există medicamente minune, eficiente pentru atât de multe afecțiuni.

„Am avut și noi pacienți care au comandat astfel de produse de pe internet. Spun produse pentru că nu există un medicament care să nu fie testat și atestat. Populația trebuie să înțeleagă, în primul rând, că nu există medicamente eficiente pentru mai multe tipuri de afecțiuni. Fiecare boală de inimă are cauza ei și, desigur, fiecare pacient are patologii diferite. Nu putem recomanda un singur produs pentru toți pacienții pentru că nu există un produs universal valabil. Este o aberație să credem că un produs rezolvă toate bolile cardiovasculare, este o informație absolut falsă. Acest produs este o glumă, iar la mijloc sunt interese economice”, spune dr. Dan Tesloianu, medic cardiolog la Clinica de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Fiecare persoană trebuie să consulte medicul specialist înainte de a cumpăra orice tip de medicament

Recomandarea medicului cardiolog este de a consulta medicul curant înainte de a lua un medicament. Utilizate chiar și pe termen scurt, pastilele comandate de pe internet fără recomandarea medicului pot avea repercusiuni grave.

„Nu luăm niciodată medicamente de pe internet fără prescripție medicală. Niciodată nu știm ce conține acel produs, dacă e sau nu eficient și, totodată, ce contraindicații are. Chiar și un obiect casnic dacă îl cumperi de pe internet, tot te documentezi despre el înainte de a-l achiziționa. De ce nu am face asta și pentru medicamente. Recomandăm ieșenilor, nu doar pentru afecțiunile cardiovasculare, ci și pentru alte afecțiuni, să ceară opinia unui medic specialist înainte de a cumpăra orice medicament. De pe internet, mai ales, unde nu avem nicio prescripție medicală, nu putem achiziționa produse medicale”, mai spune medicul cardiolog Dan Tesloianu.

Dr. Dan Tesloianu: „Este o iluzie faptul că te poți trata de o boală fară să urmezi un tratament prescris de un medic”

Medicii cardiologi ieșeni spun că un pacient cu afecțiuni cardiologice deja existente care achiziționează un medicament fără prescripția unui specialist își face speranțe deșarte că se va vindeca. Fiecare pacient are o afecțiune diferită și se manifestă diferit de la persoană la persoană.

„Este o iluzie faptul că te poți trata de o boală fară să urmezi un tratament prescris de un medic. Impresia de vindecare o au mulți pacienți după ce achiziționează astfel de produse. Cert este că, aceste produse, nevând compoziția de substanțe necesară vindecării pacienților, le poate da doar impresia că se vindecă. În realitate însă, boala pacientului se poate agrava tocmai pentru că el bea niște medicamnte despre care crede că sunt utile. Astfel, temporizează prezentarea la medic și boala se poate agrava. Sunt bani cheltuiți pe iluzii”, încheie dr. Dan Tesloianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *