Prima pagină » Local » Atenție, studenți ieșeni! Cardurile EIStudIS pentru transportul public sunt înlocuite de CTP Iași cu conturi digitale
Atenție, studenți ieșeni! Cardurile EIStudIS pentru transportul public sunt înlocuite de CTP Iași cu conturi digitale

Atenție, studenți ieșeni! Cardurile EIStudIS pentru transportul public sunt înlocuite de CTP Iași cu conturi digitale

02 nov. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Compania de Transport Public Iași introduce în anul universitar 2020-2021 o nouă modalitate online de plată a biletelor și abonamentelor pentru studenți. Cardurile ElStudIS prin intermediul cărora se achiziționau legitimațiile de transport public sunt înlocuite de conturi individuale digitale de student direct pe platforma CTP Iași

CTP Iași oferă studenților o nouă modalitate online de plată a biletelor și abonamentelor, începând din acest an universitar 2020-2021. Astfel, în locul cardurilor ElStudIS vor fi create conturi individuale de student direct pe platforma CTP Iași. După crearea contului de student și validarea în aplicația 24pay, titlurile de călătorie în mijloacele de transport public din municipiul Iași pot fi achiziționate oricând și de oriunde, în doar câteva secunde.

„Prin intermediul contului de student, utilizatorul va putea achiziționa bilete și abonamente la preț redus în mod facil, prin scanarea unui cod QR, de pe site-ul CTP Iași, din mijlocul de transport, din stație ori din fața tonetei, sau prin introducerea în aplicație a unui cod de vehicul, afișat în fiecare mijloc de transport – exemplu 3971”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Universitățile din Iași trebuie să pună la dispoziția CTP Iași baza de date a studenților

De asemenea, universitățile din Iași trebuie să înregistreze baza de date a studenților din acest an universitar pentru ca aceștia să își poată crea ulterior contul în aplicație. Cardurile EIStudIs emise în anii precedenți rămân valabile, cu excepția celor care aparțin studenților care au absolvit în vara anului 2020 ciclul de licență, master sau doctorat.

„Pentru ca studenții să își poată crea conturi în aplicație, este necesar ca, în prealabil, universitățile să pună la dispoziția operatorului de transport baza de date a utilizatorilor. În prezent, Universitatea de Medicină și Farmacie «Gr. T. Popa», din Iași, și Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi», din Iași, au introdus baza de date a studenților actualizată pentru anul universitar 2020-2021 pe platforma CTP Iași”, au mai adăugat oficialii CTP Iași.

Doi pași simpli: crearea contului de student și instalarea aplicației 24pay

Studenții ieșeni care vor să călătorească cu bilete și abonamente CTP la preț redus trebuie ca în acest an universitar să își creeze un cont de student. Ulterior, aceștia au nevoie și de aplicația 24pay, de unde pot alege și cumpăra tipul de bilet sau abonament dorit.

„Contul de student poate fi creat prin accesarea link-ului www.sctpiasi.ro/studenti și completarea câmpurilor disponibile, astfel: este identificată instituția de învățământ din lista instituțiilor academice; este introdus numărul matricol al studentului; sunt introduse adresa de e-mail și o parolă. După apăsarea butonului «Autentificare», studentului i se va afișa un «COD 24-pay», pe care îl va folosi în aplicația 24pay o singură dată, la înregistrarea pe platformă, în etapa «Administrare cont student»”, au comunicat reprezentanții CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`