Prima pagină » Actualitate » Atenţie, şoferi! Sute de radare fixe vor fi instalate în România. Ce drumuri aglomerate sunt vizate

Atenţie, şoferi! Sute de radare fixe vor fi instalate în România. Ce drumuri aglomerate sunt vizate

21 sept. 2022, 10:37, 1 ,
în Actualitate

Poliţia Română reîncepe instalarea a sute de radare fixe în România, după ce tot mai multe artere sunt aglomerate şi se produc incidente.

Astfel, nu mai puţin de 300 de radare fixe, în valoare de peste 2,7 milioane de euro, vor fi montate pe cele mai aglomerate drumuri din ţară.

Sute de radare fixe, montate pe drumurile aglomerate din România

Poliţia Română a demarat o licitaţie pentru 300 de camere cu sistem de recunoaştere a plăcutelor de înmatriculare (radare fixe), care vor transmite în dispecerat dacă şoferii nu au certificat sau ITP valabil.

Camerele vor capta plăcuţele de înmatriculare până la 100 de metri distanţă. Radarele au o valoare ce se ridica la suma total de 2,7 milioane de euro.

Dispozitivele vor fi amplasate pe tronsoanele Bucureşti – Sibiu, Bucureşti – Braşov şi Bucureşti – Mangalia, în 131 de locaţii.

„Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers.”, a precizat agentul Horațiu Pop de la Direcția Rutieră.

13,6 milioane de euro vor fi investiţi în radare fixe

Astfel, şoferii trebuie să fie foarte atenţi doarece vor fi traşi la răspundere de oamenii legii dacă nu respectă regulile, iar camerele vor capta plăcuțele de înmatriculare.

Poliţia Română a anunţat că 13,6 milioane de euro vor fi investiţi în acest sistem, se arată în anunțul de licitație. Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

„Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri”, explică Gabriel Gârniţa, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România

Acest sistem însă a dat și rateuri în alte state unde a fost utilizat. O femeie din Colorado și mai mulți copii au fost reținuți, încătușați şi puşi la pământ de oamenii legii, după ce sistemul a confundat SUV-ul acesteia cu o motocicletă furată dintr-un alt stat.

Comentarii
  • Sclav modern

    Se va da tunul la licitații de către șmecheri, iar apoi, după câteva sute de procese câștigate de către contestatari, se vor scoate din nou ca și în trecut, pentru că, pur și simplu, nu avem legislație pentru așa ceva.

    Și uite așa se mai paraduiesc cu bună știință niște bani din taxele sclavilor, pentru vile și domenii de șmecheri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *