Prima pagină » International » Atenție, șoferi! Se modifică permisul de conducere pentru cei care poartă ochelari
Atenție, șoferi! Se modifică permisul de conducere pentru cei care poartă ochelari

Atenție, șoferi! Se modifică permisul de conducere pentru cei care poartă ochelari

26 iun. 2024, 11:29, 1 ,
în International

Pe anumite permise de conducere apar mai multe detalii cu privire la șoferi. Printre aceste detalii se numără și cele cu privire la ochelarii de vedere.

Totuși, dacă problemele se rezolvă, permisul de conducere trebuie modificat.

Când pot să nu mai fie purtați ochelarii la condus?

Regulile actuale impun ca șoferii germani cu deficiențe de vedere să indice acest lucru printr-un cod special, precum „01.01”, pe permisul lor.

Încălcarea acestei cerințe poate atrage amenzi considerabile, chiar și în cazul în care purtarea ochelarilor nu mai este necesară.

Situația devine însă mai flexibilă pentru cei a căror stare vizuală s-a îmbunătățit semnificativ sau care au suferit o intervenție chirurgicală corectivă.

În aceste cazuri, eliminarea cerinței de purtare a ochelarilor de pe permisul de conducere poate fi realizată prin prezentarea unui certificat de vedere adecvat, specific categoriei de permis de conducere deținută.

Permisul de conducere trebuie modificat

De exemplu, pentru deținătorii de permise de conducere de categoria B, este necesar un test oftalmologic simplu. Pentru cei cu permise de conducere pentru camioane sau autobuze este obligatoriu un certificat oftalmologic detaliat.

Aceasta este relevantă și pentru posesorii unui permis auto mai vechi de categoria 3, care include categoriile C1 și C1E.

În aceste cazuri, un simplu test oftalmologic nu este adecvat pentru modificare. Permisul vechi de categoria 3 acoperă un spectru mai larg decât permisul de categoria B. Aici intră categoriile asociate acum cu permisele pentru vehicule grele.

Procesul de eliminare a cerinței de purtare a ochelarilor presupune prezentarea certificatului de vedere corespunzător la autoritatea locală pentru permisele de conducere. Trebuie prezentate, de asemenea, cartea de identitate, permisul de conducere actual și o fotografie biometrică. Toate documentele trebuie să fie valabile. De asemenea, ele trebuie prezentate în original. Se acceptă și copiile certificate.

În cazul în care permisul de conducere a fost emis în altă localitate decât cea actuală de reședință, solicitantul trebuie să furnizeze și o copie a permisului de conducere pentru a putea finaliza procesul de eliminare a cerinței de purtare a ochelarilor.

Mare grijă la ochelarii de soare

Cei care nu au nevoie de ochelari de vedere la volan, trebuie să aibă grijă la ce fel de ochelari de soare poartă.

Conform legii, încălcarea acestei reguli atrage sancțiuni severe pentru șoferi. Potrivit normelor, ochelarii de soare ar trebui să aibă o nuanță care nu depășește categoria 3, pentru a permite o transmisie a luminii de 8 până la 18%.

Este recomandat șoferilor să utilizeze parasolarul și să își scoată ochelarii înainte de a intra într-un tunel, pentru a preveni problemele cu asigurarea.

În plus, ochelarii murdari pot cauza distracții la fel de mult ca și geamurile murdare. Este nerecomandată purtarea ochelarilor de soare după lăsarea întunericului.

Dacă ochelarii de soare au o nuanță mai mare de 92%, aceștia nu sunt adecvați. Ei nu ar trebui utilizați în timpul conducției.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024